BI/Data-specialist 2020-C&F-0002

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Je gaat aan de slag in het deelprogramma managementinformatie voor ketens van het programma MI/RM. Je inventariseert welke informatie er per geselecteerde keten nodig is, je brengt de processtappen per keten in beeld en ondersteund de ketenvoorzitter in het aangeven, formuleren van de stuurinformatievraag. 

Het is van belang dat je kennis hebt van managementinformatie en vaardigheid in het toepassen hiervan op tactisch en strategisch niveau. Je hebt ervaring met het interpreteren van architectuur en applicatielandschappen. Je hebt kennis van datamodellering en ontwerpfuncties binnen IT. Je kennis en ervaring met het specificeren en bouwen van managementinformatieproducten.


De DGBD is recent, onder leiding van de hoofddirectie Control & Financiën, gestart met het programma managementinformatie / risicomanagement (MI/RM). Doel van het programma is verbeteren en versnellen van de managementinformatie / risicomanagement bij de Belastingdienst. 

Het programmaplan kent een tweeledige benadering van MI: we starten zowel met het ‘bottom up’ verbeteren van de beschikbare management informatie als met het ‘top down’ herijken van de KPI’s waarop de Belastingdienst stuurt en verantwoordt. Dit moet leiden tot een informatievoorziening die voorziet in juiste, tijdige en volledige informatie die het management van de Belastingdienst in staat stelt daarmee te plannen, sturen en te verantwoorden en zowel de opdrachtgever als de eigenaar in staat stelt zijn taak uit te oefenen. Daarnaast starten we, langs dezelfde lijnen, een integrale aanpak van risicomanagement. Voor deze opdracht is werkervaring met het modelleren van data een vereiste.


De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Voor deze opdracht is werkervaring met het modeleren van data een vereiste.
Beschikbaarheid: inzet minimaal/maximaal 32

Eisen:
  • HBO- of Academische opleiding, Informatiekunde of informatica aangevuld met meer management gerichte opleiding
  • HBO- of academisch, blijkend uit gevolgde en succesvol afgeronde opleidingen en werkervaring op het expertisegebied (minimaal 3 jaar)
  • Kandidaat voldoet aan de Insiderregeling 

Wensen:

  • Kennis van modelleringstechnieken
  • Kennis van informatie-analyse
  • Kennis van visualisatietools en dashboarding
  • Kennis van data-analyses in relatie tot managementprocessen
  • Vaardigheden op het gebied van werkend krijgen van managementcontrol en gebruik managementinformati

Competenties:

  • Kennis en ervaring van relevante methoden en technieken op het gebied van gegevensmodellering, zowel op conceptueel niveau (UML, ERD type relationele modellering) als wel dimensioneel modelleren voor BI achtige toepassingen (kennis van BEAM* is een pré) 
  • Kennis en ervaring met de tool BizzDesign Enterprise Studio is een pré 
  • In staat om in overleg met managers en medewerkers uit de uitvoering de juiste requirements t.a.v. MI te vergaren en deze vast te leggen (business analyse vaardigheden, kennis van modelstorming is een pré) 
  • Kennis en ervaring in data warehouse analysis en design
  • Lezen en interpreteren van allerlei soorten gegevensmodellen (fysiek, logisch en conceptueel) en op basis daarvan, in afstemming met de business, komen tot een gedragen conceptueel en logisch gegevensmodel, inclusief goed leesbare documentatie
  • Kennis en ervaring met het opwerken van gegevens uit verschillende bronnen (data preparatie)
Deze vacature is ingetrokken op 29-1-20 om 09:20. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen