) ;

Reageren

Business Analist 2020-DF&A-0001

Vul je naam en emailadres in, upload je CV, laat je tarief achter en schrijf eventueel een motivatie.

Reactie als
Wil je als leverancier van professionals een kandidaat voordragen? Registreer je bedrijf of log in.

Je tarief ex. BTW.

Door op de knop 'Reageren' te drukken geef je ons toestemming om een account voor je te maken en voor de verwerking van je gegevens volgens het het privacy statement.

Na de bevestiging van je reactie wordt je doorgestuurd naar de esd.next app. Daar kun je je profiel verder aanvullen of weer terug gaan naar de marktplaats. We sturen je ook een mail om je account te activeren en een wachtwoord te kiezen.

;

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen

Business Analist 2020-DF&A-0001

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


De Belastingdienst zoekt een gedreven en enthousiaste business analist of business architect die een bijdrage kan leveren aan het professionaliseren van de Analytics functie binnen de Belastingdienst. De business analist zal onder begeleiding van de domeinarchitect Analytics werken aan het verder uitwerken en implementeren van het kwaliteitsframework voor Analytische oplossingen, de bedrijfsprocessen voor Analytics, het werken met architectuur door Analytische projecten en afdelingen, vastleggen van de
domeinarchitectuur Analytics in de architectuur-repository van de Belastingdienst.

Analytics heeft een grote potentie voor het bereiken van de strategische doelstellingen van de Belastingdienst. De Belastingdienst is al gestart met het aanboren van deze potentie. Analytics is inmiddels niet meer weg te denken binnen een groot aantal processen van de Belastingdienst. Analytics producten raken steeds meer beslissingen die daadwerkelijk invloed hebben op burgers, bedrijven en beleid. De
belangrijke discussies met betrekking tot Analytics, Machine Learning en AI, gaan steeds meer over het verantwoorde gebruik van deze krachtige technologieën. Het besef groeit dat Analytics een grote potentie in zich heeft, maar ook risico’s. Om Analytics duurzaam op grote schaal in te zetten, is de domeinarchitectuur Analytics vastgesteld die richting geeft voor het ontwikkelen van het domein de komende 5 jaar. In de opstart van de voorgestelde transitie is ondersteuning nodig van een business analist of business architect.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Beschikbaarheid: inzet 32 uur per direct

Eisen:
  • Academisch Werk en Denkniveau
  • Uitvoerende ervaring als data analist of data scientist. Ervaring met het werken met architectuurkaders (1 jaar)
  • Ervaring met het modelleren van bedrijfsprocessen (1 jaar)
  • Kandidaat voldoet aan de insiderregeling van de Belastingdienst 
  • WO master
  • Prince2 - certificering verplicht

Wensen:
  • Kennis van IT technologie voor AI en (big) data toepassingen

Competenties:
  • Ervaring met het modelleren en implementeren van werk- en voortbrengingsprocessen, ervaring met Archimate, ervaring met operational risk management