Product Owner 202002A056-057

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu)


De divisie Infrastructuurdiensten zit in een transitie naar agile-werken, de eerste sub-expertteams zijn inmiddels gestarten met DevOps. De technische expertteams zullen transformeren naar klantgerichte productteams. Een belangrijke succesfactor voor de transformatie is de balans tussen directe klantwaarde en beheeractiviteiten (indirecte klantwaarde).

Voor deze transformatie zoeken we een ervaren enthousiaste product owner, die de interne product owners gaat ondersteunen bij het invullen en inrichten van deze rol.

Als product owner vertegenwoordig je in jouw DevOps-team de stem van de klant, je helpt de technische experts de klantwens te begrijpen en stuurt op het realiseren van optimale klantwaarde op korte en langere termijn. Bij de klanten breng je de meerwaarde van jouw team voor het voetlicht en je zorgt voor realistische verwachtingen en gedragen prioriteiten.

Je bent vooral een netwerker, verbinder en bruggenbouwer, je brengt klant en team bij elkaar. Inhoudelijk begrijp je snel wat de functionele specificaties van je product zijn, en ben je voldoende in staat hierover met de technische experts te sparren.

Een van de teams dat als eerste start is verantwoordelijk voor de CISCO ACI omgeving. Dit team zal als eerste worden omgevormd van een technologie georiënteerde leverancier, naar een agile productteam. Daarnaast zoeken we een product owner voor het Datacenter & Connectivityteam, dit team zal begin 2020 starten met DevOps maar heeft wel al behoefte aan meer structuur in de werkzaamheden en het stellen van prioriteiten.

Het gaat in om de volgende teams: Containerisering, Database services en/of Applicatie en Web services en Orchestratie. Deze teams zijn in oprichting en bestaan per team uit maximaal 10 medewerkers.

Het team levert een wezenlijke bijdrage leveren aan betrouwbare, efficiënte, wendbare dienstverlening voor onze klanten en collega’s. Het team werkt met moderne technologieën van verschillende leveranciers.

Divisie Infrastructuur
De Divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor het leveren van de Cloud Infra diensten, beheren van alle netwerk en datacenter diensten, het leveren van projecten en het technisch beheren van alle applicaties.


DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Beschikbaarheid: Startdatum rond 1 maart 2020Eisen:
 • PSP I , SAFe Product Owner of vergelijkbare opleiding (zie hieronder bij kwaliteit profielen)
 • SCRUM Product Owner I gecertificeerd 
 • Je bent functioneel inhoudelijk op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ICT netwerkinfrastructuur
 • Minimaal 2 jaar ervaring als Product Owner (minimaal 2 jaar)
 • Kennis van de fundamentele werking van ICT infrastructuur (minimaal 2 jaar)
 • Bereidheid om 1-2 dagen per week in Den Haag te zijn

Competenties:
 • Je bent een verbinder en houdt van samenwerking met/in teams
 • Je hebt overtuigingskracht
 • Je bent in staat te adviseren en te overtuigen
 • Je bent oplossingsgericht
 • Je hebt uitstekend strategisch inzicht
 • Je weet als geen ander samen te werken binnen (Agile) teams en met opdrachtgevers
 • Een energieke en enthousiaste uitstraling
 • Je bent communicatief sterk
Deze vacature is ingetrokken op 17-02-2020 om 10:06. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen