Skype Beheerder (20020164)

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (DUO Groningen)


Je bent met een team van specialisten verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en het correct werken van een aantal producten binnen het Messaging and Collaboration cluster (WPD-MaC). Het gaat hier dan met name om het (proactief) beheer van Skype for Business en Exchange (2010 en 2016). Waarbij in eerste instantie het zwaartepunt bij Skype ligt. We gaan Skype breder inzetten en hoog beschikbaar maken.
Daarnaast is het cluster verantwoordelijk voor SharePoint, MIM, MDM (Citrix) en Printing. Je lost complexe
problemen en incidenten op en draagt daarbij zorg voor structurele oplossingen. Eventueel participeer je in
infrastructurele projecten die betrekking hebben op een van de producten van WPD-MaC.

We zoeken een ervaren en allround Skype beheerder(/ontwikkelaar) met een aantal jaren concrete werkervaring op het gebied van Messaging en Collaboration. We zoeken een beheerder die een actieve bijdrage kan leveren, die gestructureerd werkt en goed gedocumenteerd werk levert. Hierin neem jij het initiatief en laat jij een proactieve werkhouding zien. Jij neemt tijdig maatregelen om de continuïteit en de leverbetrouwbaarheid van de dienstverlening te waarborgen. Jij beschikt dan ook over goede communicatieve vaardigheden om zowel collega’s als afnemers tijdig te informeren over de te leveren dienstverlening. Je bent bij voorkeur bekend met het werken in scrumteams en kent de agile principes.

Werkzaamheden:
• Technisch beheer op Skype for Business (en Exchange).
• Oplossen complexe problemen en incidenten op de Skype for Business (en Exchange) omgevingen.
• Opleveren installatiehandleidingen, configuratiehandleidingen en werkinstructies.
• Bijwerken documentatie, zoals bestaande technische ontwerpen
• Voorbereidingen tbv pre-productie, uitvoeren en evalueren.
• Eventueel meedraaien in de consignatiedienst

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk. Als organisatie die werk maakt van goed onderwijs is DUO een betrouwbare, meedenkende partner voor opdrachtgevers. DUO voert als expert op het gebied van financiële en administratieve processen en als kenner van het onderwijsveld, correct en efficiënt wet- en regelgeving uit.

Over de afdeling Werkplekdiensten
De afdeling WPD is binnen DUO gepositioneerd onder de afdeling Infrastructuur & Exploitatie (I&E) binnen de directie ICT Supply. De directie ICT Supply bestaat uit een technische infrastructuur afdeling en een software ontwikkel afdeling. De afdeling WerkPlek Diensten bestaat sinds kort uit twee clusters. WPD-EUC (End User Computing) en WPD-MAC (Messaging and Collaboration). WPD-EUC is oa belast met het beheer van een kleine 3000 werkplekken op zowel de hoofdlocatie in Groningen, de locatie in Den Haag als op een aantal Service kantoren en Toetslocaties verspreid over Nederland. Het betreft hier hoofdzakelijk een VDI-werkplek op basis van VMware View. De werkplek wordt ontsloten middels een Thin Client. Op de toetslocaties wordt nog gebruik gemaakt van fat-clients. Het huidige OS op de werkplekken is Windows7.
Het cluster WPD-MAC beheert Exchange, Skype for Business, MIM, Sharepoint, Citrix MDM en Print omgevingen. Dat doen we voor DUO en OCW. We gebruiken op dit moment zowel Exchange 2010 (moet nog gemigreerd worden) en Exchange 2016. Naast normaal mailgebruik wordt Exchange ingezet voor SMTP server/applicatie relay. MDM doen we middels Citrix XenMobile, maar we hebben plannen om hier VMware Workspace One voor in te gaan zetten. Daar waar nodig ondersteunen de clusters binnen WPD elkaar. Het werk is georganiseerd middels de Scrum Agile principes. Dit gaat in overleg met de Product Owner en Scrummasters van Werkplekdiensten.

Contacten vinden voornamelijk intern plaats met architecten, infrastructuur ontwikkelaars, Security, Netwerken en de business.

DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en
Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO
financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl

Eisen: 
  • MBO+ / HBO werk- en denkniveau (3 jaar)
  • Recente werkervaring aantoonbaar in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare omgeving met Skype for Business 2015 (2 jaar)
  • Recente werkervaring aantoonbaar in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare omgeving met Exchange server 2010 en/of 2016 (2 jaar)
Wensen: 
  • Aanvullende kennis Kennis van en werkervaring met Skype for Business 2015 Certificaat of werkervaring
  • Kennis van en werkervaring met Exchange 2010, Exchange 2016 Certificaat of werkervaring
  • Windows 2008/2012/2016
  • Scrum / Agile / KT resolve / ITIL / ISM
Competenties:
  • Proactief, Initiatiefrijk en Teamspeler
  • Aanpakker en doorzetter, zelfstandig en methodisch werker en stressbestendig
  • Goede sociale vaardigheden, bereidheid om buiten kantooruren werkzaamheden te verrichten

Deze vacature is ingetrokken op 16-4-20 om 12:10. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen