Enterprise Architect 202003A225A

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu)


Advisering en consultancy bij de inrichting van Sparx Enterprise Architect en de centrale architectuur repository. Hoofdtaken zijn het adviseren van de modelmanager van DICTU en het maken van technische scripts om het gebruik van Sparx EA te verbeteren. Secundaire activiteiten zijn het geven van workshops en training in de tool Sparx EA en de daarbij gebruikte modelleertaal Archimate 3 aan de architecten van DICTU. Aan laten sluiten van de inrichting op de werkwijze en het architectuurproces van DICTU. Coachen en begeleiden van domeinarchitecten bij het maken van architecturen in de EA repository. Modelmanager taken waaronder overzetten solutions, aanjagen referentie architecturen en standaard bouwblokken. 

Het werk zal bestaan uit consultancy op afroep, opgedeeld in dagdelen. De geschatte omvang is maximaal enkele dagen per maand. Waar mogelijk kunnen werkzaamheden op afstand worden uitgevoerd. Alles in goed overleg.


Binnen DICTU is begin 2018 het architectuurproces vastgesteld en opgenomen in het Processenhuis. Onderdeel daarvan is het opzetten van een centrale architectuur repository waarin alle architectuurmodellen van DICTU en haar klanten worden ondergebracht. De tool die daarvoor is gekozen is Sparx Enterprise Architect 14 (EA). De inrichting en implementatie doen we als architecten zelf. Om dit goed te kunnen doen hebben we op afroep consultancy nodig. Het proces van inrichting van de tool en het komen tot een architectuurproces heeft zijn eigen dynamiek en doorlooptijd. Een constructie op afroep in de vorm van een strippenkaart is daarom essentieel. Het is op voorhand niet te zeggen wanneer inzet specifiek benodigd is.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl.

Eisen:
  • Sparx Enterprise Architect: zowel als gebruiker als modelmanager, als beheerder (scripting) (minimaal 3 jaar)
  • Ervaring met het opzetten van centrale architectuur repositories bij andere bedrijven, voorkeur overheid / semi-overheid (minimaal 3 jaar)
  • Autorized Training Partner van Sparx (minimaal 1 jaar)
  • Value Added Reseller van Sparx (minimaal 1 jaar)
  • Bachelor (Bedrijfskundige) Informatica of vergelijkbare opleiding
  • TOGAF Practitioner, ArchiMate 3 (certified), Sparx Enterprise Architect

Wensen:
  • Ervaring binnen DICTU ivm aansluiting op DICTU processen

Competenties:
  • Architectuur
  • Training/workshops geven,
  • Web publicatie platform van Sparx EA
Deze vacature is ingetrokken op 14-4-20 om 11:25. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen