Project Management Officer (2020-IV-4745)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)

Om de veranderopdracht van de Directie IV aan te sturen, te zorgen voor overzicht & inzicht én monitoring van diverse op te starten en al lopende acties van de Directie IV, zoekt adIV een tweetal Project Management Officer (PMO) die:
− ondersteunt bij het inrichten van een programmastructuur samen met een bestuurlijk verantwoordelijk manager;
− de reguliere afstemming met adIV, de changeboard en de verandertafels organiseert;
− de afstemming organiseert met het programmamanagementteam van de CD IV&D;
− ondersteuning uitvoert richting voor de de Directie IV voor spoor 2, spoor 4 en spoor 5;
− de aansturing coordineerd en uitvoert op de diverse lopende verbeteracties, inclusief de acties die niet aan een specifiek spoor zijn gekoppeld maar worden opgestart vanuit de centrale (regie-)tafel;
Van de PMO-ers wordt gevraagd om de verantwoordelijk Algemeen Project manager te helpen de organisatie zo neer te zetten, dat eind 2020 de gehele organisatie overgedragen kan worden aan de verantwoordelijke interne manager(s) en medewerkers. Een belangrijk deel van het werk is dan ook het neerzetten van de organisatie en het overdraagbaar maken van de inrichting voor het einde van het jaar.
LET OP: We vragen van de Project Management Officer(s) niet enkel kennis in het opzetten en managen van programma's, maar tevens te adviseren op gebied van strategische, bestuurlijke én veranderkundige aspecten en het versterken van de intrinsieke motivatie van de betrokkenen. Daarbij behoort dat je bekend bent met cooachende competenties, omdat wij verwachten dat je niet enkel komt helpen en
ondersteunen maar ook kennis overdraagt aan eigen medewerkers. 


De Directie IV is recentelijk gestart met de uitvoering van een uitgebreid verbeterprogramma. De impuls daarvan komt vanuit de rapporten van toezichthouders en adviesbureaus die onderzoek deden bij de Belastingdienst. De rapporten van KPMG en EY (zie kamerstukken) zijn daarvan het meest bekend, maar ook rapporten van BIT, ADR en ARK zijn een bron van verdere acties tot verbetering. Op basis van de EY en KPMG plannen is op het niveau van de Concerndirectie IV&D een stuurgroep ingericht, bestaande uit 5 sporen (resp 1. portfoliomanagement, 2. Bedrijfvoering en CTO functie Directie IV, 3. Ketens, 4.resultaatgericht sturen, 5 Life Cycle management). Spoor 2, 4 en 5 worden uitgevoerd door de Directie IV.
De BD-brede stuurgroep wordt ondersteund door; de aan te stellen Algemeen Project Manager en twee Project Management Officers, en monitort de uitvoering van de KPMG- en EY verbeteracties aan de hand van PvA's, statusrapportages en een risclog. Binnen de Directie IV wordt voor een bredere programmatische aanpak gekozen via 5 veranderlijnen. De Verbeteracties landen daardoor in een bredere context
waarmee de Directie een stap voorwaarts kan zetten. De verandering vindt plaats op basis van de thema's Bedrijfsvoering, Technologie, Cultuur, Organisatie en Uitvoering. Het MT van de Directie IV functioneert als regietafel, en laat zich adviseren door een change board. De thema's worden bestuurd aan verandertafels aan de hand van visual management vanuit de Obeya aanpak.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen:
  • Obeya methode
  • master in bedrijfskundige, organisatiekundige of bedrijfseconomische opleiding (3 jaar)
  • Agile werken
  • Kennis van transformatieprocessen (persoonlijk leiderschap, bespreekbaar maken organisatieconcepten)
  • Prince 2 of andere projectmanagement methode 
  • P3O of andere PMO opleiding 
  • Affiniteit met Management of Risc (M_o_R)
Wensen:
  • We zoeken iemand die op strategisch niveau de Algemeen Project Manager kan ondersteunen. Kennis van het werken in complexe overheidsorganisaties is een belangrijke voorwaarde. Het traject kenmerkt zich door hoge politieke gevoeligheid, een groot aantal stakeholders, wisselende expliciete en impliciete bestuurlijke agenda's.
  • Als PMO'er fungeer je als rechterhand van de Algemeen Project Manager en vervul je steeds een adviserende én uitvoerende rol. Je denkt mee met de IV organisatie en zet zelf ook initiatieven op vanuit de rol van PMO vorm te geven aan de politiek gevoelige verbeteringen. Wil jij je verder ontwikkelen vanuit een positie als (ervaren) Project Management Officer, duik jij graag in de wereld van Prince2, Agile en Obeya? Dan komen wij graag in contact met je!
Competenties:
  • Initiatief nemen
  • Plannen
  • Organiseren
  • Resultaatgerichtheid
  • Zeer sterke coachende en schriftelijke vaardigheden
  • Durf en drive om te verbeteren.

Deze vacature is ingetrokken op 14-8-20 om 12:05. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Nikki Sue Bizzoni
[email protected]
0682936269

Delen