Senior Infrastructuur Engineer (19030050) - FvS

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (DUO Groningen)

Je bedenkt oplossingen die technisch goed in elkaar steken, economisch haalbaar en beheerbaar zijn. Documentatie is onderdeel van het te leveren product. De afdeling heeft een eigen testlab waarin alle ontwikkelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Je geeft advies ten aanzien van MiddleWare infrastructuur en signaleert knelpunten op dat gebied. Je bereidt de proefproductie voor, voert deze uit en evalueert deze. Je stelt richtlijnen en kwaliteitsnormen op m.b.t. exploiteerbaarheid van apparatuur en programmatuur, die opgenomen worden in de Methoden, Technieken, Hulpmiddelen en Voorschriften (MTHV’s). 

Je bent o.a. verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van en correct werken van de ICT-infrastructuur en het veiligstellen en beschikbaar zijn van gegevens en applicaties. Je bent bevoegd tot het accepteren of afwijzen van wijzigingen op componenten van de ICT-infrastructuur en hebt onbeperkte systeemtoegang m.b.t. besturingssysteemsoftware en de primaire DUO-systemen. 
Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden van het in beheer nemen van applicaties en infracomponenten. Je werkt architectuur uit tot technisch ontwerp en denkt mee over de technische implementatie van software op de ICT infrastructuur. 


Dagelijks Beheer en Project deelname: Technisch beheer op middleware producten in de verschillende OTAP omgevingen Oplossen complexe problemen en incidenten Bijdragen aan inrichting, beheer en onderhoud centrale logging en monitoring Ondersteunen functionele beheerders en ontwikkelaars. Input leveren bij ontwerp van technische infrastructuur en inrichting hiervan Opleveren installatie- en configuratiehandleidingen en bijwerken documentatie, zoals technische ontwerpen Intake wijzigingsverzoeken en invoer nieuwe of gewijzigde infrastructuurcomponenten Voorbereidingen tbv pre-productie, uitvoeren en evalueren Bijdragen aan deployment automation en/of java applicatie server platform Redhat Jboss EAP op RHEL7 Scripting activiteiten op het gebied van deployment automation en provisioning van Jboss instanties Inrichten / configureren java applicatie in Xebialabs XL Deploy Het betreft een functie met consignatie Als Ontwikkelaar Infrastructuur maak je deel uit van een gedreven, ondernemend team van professionals die voor DUO een Continuous Delivery-platform ontwikkelt en beheert. 

DUO ontwikkelt dit platform om betrouwbaarder, sneller en tegen lagere kosten haar business doelstellingen te kunnen behalen.

  • Je draagt bij aan het creëren van je ideale werkomgeving, waarin je samen met collega’s werkt aan het optimaliseren van taken. 
  • Je bent proactief en initiatiefrijk in het aandragen en ontwikkelen van nieuwe concepten. 
  • Daarnaast werk je aan het oplossen van problemen en incidenten die zich voordoen op het platform. 
  • Je bent expert in je vakgebied maar wilt blijven leren en komt met vernieuwende ideeën. 

Zo lever je niet alleen een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van de DUO-ICT, maar ook aan het naar een hoger plan brengen van de software –en infrastructuurontwikkeling binnen DUO.


Eisen
  • Minimaal HBO denk en werk niveau 
  • Relevante werkervaring en affiniteit met Agile/Scrum(minimaal 1jaar) 
  • Kennis van Scripting (zoals Bash, Python, etc) (minimaal 3 jaar) 
  • Meerdere jaren ervaring in een complexe omgeving(minimaal 4 jaar)  
  • Kennis en ervaring met Redhat Enterprise Linux(minimaal 4 jaar) 
  • Aantoonbare kennis en ervaring met orchestration (bijvoorbeeld Puppet, Salt, Ansible)(minimaal 3 jaar) 

Wensen
VmWare vSphere, RHEL, Zabbix, JIRA, Confluence, Openshift Container Platform, Kubernetes en Docker, RHCE HP-Fortify, GitLAb, SonarQube, Jenkins, JBoss EAP 6 Artifactory, Maven, XL-Release, XL-Deploy, Jboss, Bower, Nginx, Java, Javascript, Python, Puppet, Ansible/Saltstack, XL-Release Ervaring met een desired state oplossing, zoals Puppet Teamspeler 

Competenties 

Goed in het analyseren van problemen Bestand tegen situaties die een hoge werklast met zich meebrengen Gestructureerd en nauwkeurig werken


Deze vacature is ingetrokken op 4-11-20 om 12:27. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen