Crypto Architect (202009A177)

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu)


Het DICTU Security Centre (DSC) stelt het cryptografie beleid op voor de Ministeries van EZK en LNV en hun uitvoeringsinstanties en controleert op naleving daarvan. Het cryptobeleid wordt iedere 2 jaar herzien. Ook adviseert DSC over de correcte toepassing van cryptografie binnen de organisatie en levert en ontwikkelt diensten waarin cryptografie een belangrijke rol speelt.

De taak van de in te huren crypto-architect is het opstellen van een herziene versie van het cryptografie beleid waarin nieuwe ontwikkelingen meegenomen zijn en niet langer als veilig beschouwde toepassingen verwijderd worden. De genomen keuzes dienen verantwoord te worden. Met van toepassing zijn de wet- en regelgeving (o.a. BIO) dient bij het opstellen van het cryptografie beleid rekening te worden gehouden. Ook dient het cryptografiebeleid zodanig vorm gegeven te worden dat duidelijk is hoe op naleving ervan gecontroleerd kan worden. Na het opstellen van een herziene versie dient het cryptografie beleid het goedkeuringsproces te doorlopen. De in te huren crypto-architect zal het opgestelde beleid toelichten en voorgestelde wijzigingen ofwel verwerken ofwel gemotiveerd afwijzen.

Daarnaast zal de in te huren crypto-architect gevraagd kunnen worden bij te dragen aan het adviseren van correcte toepassing van cryptografie binnen de organisatie onder andere door het beantwoorden van vragen, het beoordelen van PSA en HLD documentatie en het opstellen van procedures. Ook kan de in te huren crypto-architect betrokken worden bij het ontwikkelen van nieuwe diensten.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Eisen: 

  • Toegepaste cryptografie: opstellen of beoordelen van cryptografische ontwerpen (5 jaar)
  • Toegepaste cryptografie: opzetten en/of beheren van een PKI (5 jaar)
  • Toegepaste cryptografie: werken met PKI overheid stelsel (3 jaar)
  • Universitair werk- en denkniveau
  • Aantal jaar ervaring met toegepaste cryptografie. Kennis van cryptografische principes,
    algoritmen, sleutellengtes, modes of operation, protocollen, PKI, encryptie, digitale handtekening,
    nieuwe ontwikkelingen. 
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving waaronder de BIO, het VIR(-BI) en de pas-toe-of-leg-uit
    lijst van het Forum voor Standaardisatie
Wensen: 
  • Ervaring bij de Rijksoverheid is een prĂ©
  • Kennis van nieuwe ontwikkelingen zoals quantum computer en post quantum crypto
Competenties:
  • Goede schrijfvaardigheid
  • Precies
  • Resultaatgericht
  • Sterk analyserend vermogen

Deze vacature is ingetrokken op 4-11-20 om 12:30. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen