UX Designer (2020-FIOD-4848)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Als UX designer verzamel je met de Product Owner gebruikerswensen van FIOD-medewerkers. Hiervoor leg jij verbindingen binnen de gehele organisatie (rechercheurs, analisten etc.) Doordat je je verdiept in het opsporingsproces, ben je een goede gesprekspartner en kan je de wensen uit de organisatie goed vertalen naar de technische oplossingen die CoDE biedt. Vanuit jouw gecombineerde expertise in UX design én grafisch ontwerp, verzorg jij de voorkant van de omgeving die CoDE aan het bouwen is. Jij bent verantwoordelijk voor de gebruikerservaring en zorgt er daarnaast voor dat onze producten visueel aantrekkelijk en representatief zijn voor de FIOD. Je zal onze huidige UX designer gaan vervangen. Dat betekent dat er een heel gedegen basis ligt waar je op verder zal gaan bouwen. Je gaat dus niet alles wat er al gemaakt is vervangen. Wel worden er continu nieuwe functionaliteiten ontwikkelt, waarvoor jij qua design dan uiteraard in de lead bent.

De FIOD houdt zich bezig met het opsporen van fiscale en financieel-economische fraude om een gezond financieel stelsel te waarborgen voor de maatschappij. In de vele onderzoeken die de FIOD jaarlijks uitvoert wordt een verscheidenheid aan gegevens verzameld. Deze gegevens worden in samenhang met elkaar geanalyseerd wat moet bijdragen aan het vinden van de waarheid. Het Center of Data Expertise
(CoDE) ontwikkelt producten die rechercheurs helpen bij het doen van hun werk. CoDE ontsluit data specifiek voor opsporingsdoeleinden en stelt hulpmiddelen beschikbaar vanuit één geïntegreerde omgeving.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. 


Eisen

  • Minimaal 3 jaar werkervaring op hbo-bachelor niveau in UX design, grafisch ontwerp (3 jaar)
  • Aantoonbare ervaring met data-visualisaties (+ training in gevolgd) (2 jaar)
  • Werkervaring binnen overheid (2 jaar)
  • Ervaring met werken in agile/scrumomgeving in multidisciplinair team (3 jaar)
  • Illustrator, Photoshop, Indesign
  • Sketch, Overflow
  • Kennis van: Docker, Kubernetes, Highchart, D3, Keylines
  • HBO werk en denk niveau
Wensen
  • Jij hebt een natuurlijk talent voor UX Design, dat blijkt wel uit je portfolio. In de illustraties en typografie waar jij je mee bezighoudt is duidelijk je oog voor detail terug te zien. Jij bent de creatieve problemenoplosser en hebt affiniteit met opstoring. Het liefst doe je dat niet alleen. Je weet je gebruikers, de product owner en teamleden te betrekken, zodat je samen tot het beste resultaat komt.
  • Affiniteit met de opsporing.
  • Aandacht voor gedegen documentatie.
Competenties
  • Resultaatgericht, analyseren, accuraat werken, samenwerken, omgevingsgericht
  • Aangezien we momenteel allemaal thuis werken, zijn jouw communicatieskills en proactiviteit momenteel belangrijk.

Deze vacature is ingetrokken op 23-10-20 om 15:33. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Jerfy Dijkhuizen
[email protected]
0682439069

Delen