Projectleider 2 FTE 202010A199-200

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu)


In de cloudwerkplek omgeving (ong 14000 gebruikers) hebben we een heel aantal trajecten staan die we in de komende periode graag vlotjes en snel gerealiseerd zouden zien. Denk hierbij aan trajecten mbt user profile management, beveiligde bestand verzending, OneDrive, Citrix Endpoint Management en Security trajecten. 

We zijn op zoek naar een projectleider die ons kan helpen om deze werkplek geörienteerde trajecten soepel en snel naar een goed resultaat te krijgen. 


De werkplek heeft een centrale rol in de ICT omgeving. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en verdere verbetering heeft daarom steeds prioriteit.
Zeker in deze Corona tijd waarbij de medewerkers van het ministerie thuis werken. Dit betekent ook voor de projectleider dat de werkzaamheden (voor het overgrote deel) vanaf de thuiswerkplek zullen worden uitgevoerd (want ook de medewerkers van DICTU werken momenteel in principe thuis). Een goede thuiswerkplek met communicatiemiddelen is derhalve essentieel voor het uitvoeren van deze opdracht. 

De DICTU organisatie maakt momenteel de transitie naar Agile werken. De uitvoering van projecten in deze nieuwe context wordt momenteel uitgewerkt. Een projectleider met ervaring in het uitvoeren van projecten in een Agile omgeving heeft derhalve voor ons een grote pré! 


DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Eisen:
  • Tenminste drie jaar ervaring in het leiden van complexe projecten. Complexiteit van de projecten zijn duidelijk toegelicht in het CV (minimaal 5 jaar)
  • Werkplek omgeving (minimaal 5 jaar)
  • Rijksoverheid ervaring (minimaal 2 jaar)
  • Tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring met het werken in, of het leiden van, SCRUM- of DevOps-teams. (minimaal 2 jaar)
  • Kandidaat heeft diepgaande ervaring met SCRUM/Agile, blijkt uit inhoudelijke beschrijving in CV


Wensen: 

De volgende punten zijn een pré: 

  • Kennis van de DICTU organisatie
  • Ervaring met projectmanagement in een Agile omgeving
  • Technische kennis cloudwerkplek omgeving. 
  • Door de huidige situatie (Corona) wordt er vanaf de thuislocatie gewerkt. 
  • Goede communicatieve eigenschappen en transparant
  • Gestructureerd werken zijn derhalve nu belangrijker dan ooit! 
Deze vacature is ingetrokken op 27-10-20 om 16:24. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen