Senior Ontwerper Java 2020-STS-4911

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Binnen Gegevens wordt al geruime tijd gewerkt aan opdrachten die te maken hebben met het inwinnen en verstrekken van bankgegevens uit binnen- en buitenland. Naast de jaarwerkaanpassingen doen we binnen ons team ook elk jaar nieuwbouwaanpassingen. veel wordt ingegeven door wet- en regelgeving, zowel nationaal als internationaal. Ons team heeft 4 systemen in beheer t.w. CMG (controlemodule bankgegevens en ook inwinnen en verstrekken CRS en FATCA), RBG (vastleggen bankgegegevens en verstrekken aan VIA), FLG (loongegegevens) en RIS (oa IB47, gastouders). Ons team doet voor deze systemen het Cobol deel. Het gaat hier om een scrum team, de teamleden proberen multidiscipinair de taken op te pakken. Het team bestaat uit bouwers en testers maar een echte onrwerper ontbreekt. Het gaat om ontwerptaken die we intern kunnen afhandelen en, eigenlijk vooral, om interfaces met raakvlakken die bij andere teams
liggen. Dat vraagt om een stuk procesontwerp. Een belangrijke eigenschap die we dan vragen is om pro-actief de afstemming te zoeken met andere teams en zelfstandig te werk gaan. Omdat onze ontwerpen nogal technish van aard zijn is enige kennis van de (cobol) techniek een pré. Evenals Kennis van IT-landschap Belastingdienst.

Om de hier vermelde diensten te realiseren binnen het team dat hoofdzakelijk werkt langs de lijnen van SAFE Agile, zoeken we een ervaren ontwerper, iemand die dat ook als 1e expertise op z'n cv heeft staan. Deze vacature vraagt primair ontwerp met COBOL expertise .

Eisen: 
  • Senior ontwerper (agile) (min. 5 jaar)
  • Ontwerpen in een java en cobol omgeving (min. 5 jaar)
  • Ruime kennis en ervaring met (proces) ontwerp en gegevensmodellering, BPMN, UML of vergelijkbaar. COPAFIJTH of vergelijkbare methode tbv (impact) analyses
  • Ruime ervaring met SCRUM-methodiek
  • Kennis van Archimate, SOA en gegevensarchitectuur

Wensen: 
  • XML, Cobol, DB2
  • ScrumMaster ervaring

Competenties:
  • Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij, als volwaardig teamlid, participeert in het Agile proces. T-shape.
  • Je ondersteunt en werkt nauw samen met de productmanager, scrummaster, architecten en productowners bij het opstellen cq. refinen van de features en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt.
  • Teamplayer gericht op samenwerking, analytisch sterk, assertieve persoonlijkheid met een kritische blik en een resultaats- en oplossingsgerichte mentaliteit. Van belang is dat de ontwerper het proces bewaakt, met name afstemmimg over de systemen heen, het procesontwerp waarin de interface beschreven worden tussen de systemen.
  • Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement).

Deze vacature is ingetrokken op 15-12-21 om 11:06. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen