Informatie analist Ipgd 2021013334

Zorginstituut Nederland

Team Informatiestandaarden maakt deel uit van de afdeling Informatiemanagement. Het team is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de informatiestandaarden (iStandaarden) voor de Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet (JW) en het Persoonsgebonden budget. Deze iStandaarden vormen de basis van de informatie-uitwisseling tussen de uitvoerders van de zorgprocessen in de betreffende domeinen. Bij onze werkzaamheden stellen wij de cliënt centraal, leveren wij een belangrijke bijdrage aan de administratieve lastenvermindering in de zorg en ondersteuning, gaan wij domeinoverstijgend te werk en zetten wij in op een toekomstbestendige informatievoorziening. Het team bestaat uit 11 collega’s in vaste dienst, aangevuld met een (wisselende) groep extern ingehuurde medewerkers.

 Zorginstituut Nederland zoekt een informatieanalist met kennis van het persoonsgebonden budget in de verschillende zorgdomeinen (Wlz, Wmo en Jeugdwet) in de periode van 1 mei 2021 tot 31 december 2021 voor gemiddeld 32 uren per week. 

De informatieanalist houdt zich bezig met het ontwikkelen, opzetten en uitwerken van functionele- en technische specificaties die de basis vormen voor de gegevensuitwisseling tussen de verschillende zorgpartijen en het PGB2.0-systeem. De kerntaken en verantwoordelijkheden zijn: wijzigingsvoorstellen uitwerken en bespreken met betrokken veldpartijen. Uitwerken van functionele- en technische oplossingen die voldoen aan de ontwerprichtlijnen van iStandaarden en tevens worden gedragen door het veld. Daarbij kan de informatieanalist zowel functioneel als technisch de impact voor de standaarden inschatten voor de veldpartijen en de veldpartijen ondersteuning bieden bij de implementatie van de iStandaarden. Naast de taken gericht op beheer en ontwikkeling van de huidige iPgb-standaard, ben je als informatieanalist ook een gesprekspartner voor alle veldpartijen in de zorgketens.

Eisen: 

  • Minimaal afgeronde HBO opleiding; 
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als informatieanalist, met analyse, procesontwerp en gegevensmodellering; 
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de informatisering in het zorgdomein of het gemeentelijk domein; 
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met afstemmen, overtuigen en draagvlak creëren in complexe trajecten met verschillende partijen die werkzaam zijn in de zorgdomeinen Wlz, Wmo of Jeugdwet. 
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de informatisering van het Pgb;

Wensen: 

  •  Kennis van standaardisatie mbt gegevensuitwisseling in de zorg en ondersteuning
  •  Kennis van XSD’s en XML voor het opstellen van technische specificaties 
  • Bekend met processen die gebruikt worden voor Pgb vanuit gemeenten of zorgkantoren

Competenties: 

  • Analytisch, ondernemend, mensgericht, initiatiefrijk en overtuigend, en weet met die eigenschappen betrokken partijen te verbinden; 
  • Zelfstandig en tevens een teamplayer; 
  • Flexibel; 
  • Helder communiceren en presenteren, en goede Nederlandse publicaties opstellen;
  • Het goed kunnen aanvoelen van politiek-bestuurlijke verhoudingen; 
  • Zorgvuldig en altijd gericht op kwaliteit;
Deze vacature is ingetrokken op 20-4-21 om 10:56. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Yasmine Elisabeth Engels
[email protected]
0682363609

Delen