Senior Solution Architect 130022

Nederlandse Spoorwegen (NS) 


Als solution architect ben je samen met de Enterprise architect en collega solution architect verantwoordelijk voor de ontwikkeling en instandhouding van het IT landschap - de “blokkendoos” waarmee je mag spelen voor onze Marketing, Sales & Service organisatie.
In je werk heb je afstemming met collega architecten van NSI maar ook met NS binnenland. Daarnaast stem je ook veel met andere teams af, over technische oplossingen en afhankelijkheden en ben je zodoende echt een spin in het web. Binnen onze BusDevOps teams, werken we met moderne technieken als cloud native, machine-learning, chatbot, voorspelmodellen en API’s.
Jouw inzet is vooral bedoeld om in het ritme van de BusDevOps teams lijn aan te brengen bij het vinden van een duurzame (technische) oplossingsrichting, die in lijn is met geldende referentiearchitectuur en in samenspraak met onze Productowners. Hiermee streven we naar de meeste efficiënte oplossing, rekening houdende met interne kwaliteitseisen ten aanzien van security, performance en dergelijke.

Hier ga je werken
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de reiziger vervoer naar nationale en internationale bestemmingen. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag, neemt de populariteit van de trein voor continentale bestemmingen steeds meer toe.
NS International is als NS in het klein, met een complexe en diversere markt. Met veel nationale en internationale partners werken wij samen om onze ambities te realiseren, wat zich vertaalt naar een breed spectrum aan technische en organisatorische uitdagingen. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich als ondernemend, energiek, informeel en resultaat gedreven. Een ware plek voor mensen die het verschil willen en durven te maken.
NS International werkt vanuit SAFe en Design Thinking waardoor we met elkaar op kort cyclische wijze continu bezig zijn om onze klanten een steeds betere ervaring tijdens hun oriëntatie, boeking en reis te bieden. Jouw werk maakt dan ook het verschil voor miljoenen reizigers die internationaal reizen.
Zo maken we samen het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!


Eisen:

Je bent een enthousiaste en gedreven verbinder. Je hebt overtuigingskracht, bent ondernemend en vindt jouw uitdagingen in het oplossen van complexe puzzels. Je gelooft in de kracht van methodisch werken, weet ook anderen daartoe te bewegen. In jouw handelen neem jij initiatief, ben je resultaatgericht en breng jij onze teams technisch naar een hoger niveau.

  • Je werkt probleem gedreven – ziet het probleem, maakt het klein, en pakt het met onze BusDevOps teams bij de horens om tot oplossingen te komen.
  • Je vertaalt business wensen en architectural enablers naar solution architectuur. Hierbij geef je ruimte aan de teams maar stel je soms ook vanuit architectuur de kaders.
  • Je helpt teams bij het opstellen en bewaken van applicatie architectuur en toepassing van NS richtlijnen. Houdt rekening met standaardisatie, schaalbaarheid, herbruikbaarheid, performance, security en beschikbaarheid. Tevens kun je ontwikkelaars en testers begeleiden bij het implementeren en gebruik van de oplossingen indien nodig. Ondersteunen bij deployments naar de test, acceptatie en productie omgevingen.
  • Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie en bepaalt impact van veranderingen op (lopende) projecten


  • HBO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare ervaring met Agile/scrum werken
  • 5 jaar werkervaring op een of meer van onderstaande kennisonderwerpen
  • Kennis van geautomatiseerd testen, CD/CI
  • Je weet wat er in de markt te krijgen is en weet dit slim toe te passen.
  • Aantoonbare ervaring met het maken van solution architectures, specifiek op het gebied van applicatie integratie
  • Ervaring / kennis van Archimate, ARIS is een pré
  • Ervaring in transactionele (e-commerce en bemenste verkoop) en complexe omgevingen
  • Knowhow op gebied van Security, API/Services en Personalisatie 
Deze vacature is ingetrokken op 20-4-21 om 09:16. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen