) ;

Reageren

Informatieanalist 176124

Vul je naam en emailadres in, upload je CV, laat je tarief achter en schrijf eventueel een motivatie.

Reactie als
Wil je als leverancier van professionals een kandidaat voordragen? Registreer je bedrijf of log in.

Je tarief ex. BTW.

Door op de knop 'Reageren' te drukken geef je ons toestemming om een account voor je te maken en voor de verwerking van je gegevens volgens het het privacy statement.

Na de bevestiging van je reactie wordt je doorgestuurd naar de esd.next app. Daar kun je je profiel verder aanvullen of weer terug gaan naar de marktplaats. We sturen je ook een mail om je account te activeren en een wachtwoord te kiezen.

;

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen

Informatieanalist 176124

Gemeente Amsterdam


Ondersteunen van managers en medewerkers bij het formuleren en concretiseren van informatiebehoeften.

Met stadsdeel Centrum als basis kom je te werken in een samenwerkingsverband van onderzoekers en informatieanalisten die stadsdeeloverstijgend samenwerken op de opgave.

Werkzaamheden

  • Vertalen van informatiebehoeften naar gegevenssets, rapportagemodellen en visualisaties;
  • Verbinden van verschillende informatiebronnen (zowel registraties als statistische gegevens) om een integraal beeld te krijgen van de situatie in de gebieden;
  • Analyseren en interpreteren van gegevens;
  • Het beantwoorden van informatieverzoeken van derden, in- en extern.


Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Stadsdeel Centrum is één van de zeven stadsdelen van de Gemeente Amsterdam. Iedereen kent de binnenstad van Amsterdam en stadsdeel Centrum is van iedereen. Met ongeveer 80.000 bewoners en net zo veel werkenden en miljoenen bezoekers is de binnenstad een buitengewoon dynamisch gebied. Eén van de belangrijkste opgave in het Centrum is het managen van de drukte en herstellen van de balans. Veel bezoekers, meer fietsen, meer afval en ongewenst gedrag, omdat sommige mensen denken dat in Amsterdam alles kan. Dit alles vindt plaats binnen een monumentale omgeving dat aangewezen is als Unesco-werelderfgoed. De opgave in het centrum wordt gekenmerkt door veel tegengestelde belangen. Het is de kunst om met de kracht van de lokale samenleving (bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen) alle initiatieven en belangen tegen elkaar af te wegen en zo tot een juiste richting te komen.


Eisen:

  • Beschikt minimaal over een WO werk- en denkniveau
  • Ervaring in het formuleren en concretiseren van informatiebehoeften.
  • Beschikt over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring in het vertalen van informatievragen naar gegevens- en rapportagemodellen en visualisaties.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met
    • doorgronden en bewaken van de kwaliteit van gegevenssets;
    • het verrichten van kwalitatief en kwantitatief onderzoek en verzamelen van gegevens via kwantitatief en kwalitatief onderzoek of het ontsluiten en verrijken van bestanden.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met
    • opstellen van rapportages;
    • analyseren en interpreteren van gegevens.

Wens:

  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met werken met Excel (expertniveau).
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met werken met datavisualisatie in rapportagetools als tableau Desktop en QGIS.