) ;

Reageren

Technisch Testautomatiseerder DSO 130234

Vul je naam en emailadres in, upload je CV, laat je tarief achter en schrijf eventueel een motivatie.

Reactie als
Wil je als leverancier van professionals een kandidaat voordragen? Registreer je bedrijf of log in.

Je tarief ex. BTW.

Door op de knop 'Reageren' te drukken geef je ons toestemming om een account voor je te maken en voor de verwerking van je gegevens volgens het het privacy statement.

Na de bevestiging van je reactie wordt je doorgestuurd naar de esd.next app. Daar kun je je profiel verder aanvullen of weer terug gaan naar de marktplaats. We sturen je ook een mail om je account te activeren en een wachtwoord te kiezen.

;

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen

Technisch Testautomatiseerder DSO 130234

Nederlandse Spoorwegen (NS)


Wij zijn op zoek naar een technisch allround testautomatiseerder die snel zijn weg weet te vinden in de grote en complexe omgeving van de Donna applicatie.
Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en het ontwikkelen van nieuwe features aan de in-house ontwikkelde testframeworks en voortbrengingstooling. Het is van belang dat je ervaring hebt met het ontwikkelen van software. Deze oplossingen worden gebruikt door meerdere teams binnen de DSO. Als kennishouders van de oplossingen lever je samen met het team support aan de rest van de organisatie.
Verder onderhoud je teamoverstijgende regressietesten. Je hebt hiermee een belangrijke rol bij de acceptatie van de Donna applicatie.
Ook de kwaliteit van de gemaakte software binnen het team moet geborgd worden. Hierbij vragen we je ook zelf ideeën aan te dragen op het gebied van QA om te verbeteren en innoveren.
Vanwege de relatief lange inwerktijd verwachten we dat je, als je het bij de DSO naar je zin hebt, bereid bent minimaal 2 jaar te blijven.

Wat verwachten we van jou?
  • Zelfstandig en pro-actief;
  • Aandacht voor details met behoud van overzicht over het geheel;
  • In staat om op een heldere manier abstracte zaken aan anderen uit te leggen;
  • Ervaring met full-stack testen, functioneel en non-functioneel;
  • Kennis van software ontwikkeling;
  • Schrijven van code zoals java, scripting etc;
  • Goede samenwerking met andere disciplines binnen en buiten je team;
  • Kennis van agile werken en scrum;

De applicatie Donna is een bedrijfskritische applicatie waarmee de dienstregeling voor alle treinen van alle vervoerders gemaakt wordt. Zonder Donna rijden er dus geen treinen. Daarnaast maakt Donna het ProRail mogelijk om als onafhankelijke scheidsrechter op te treden en de beperkte capaciteit van het spoor eerlijk en transparant te verdelen.
Donna is een groot complex geïntegreerd systeem (ter illustratie meer dan 1.600.000 regels code). Hoewel Donna in productie staat, wordt er nog volop gewerkt aan het beheren, uitbreiden en verbeteren van de applicatie. Er wordt in scrum teams in tweewekelijkse sprints gewerkt aan de ontwikkeling.


Hier ga je werken
De Donna Service Organisatie (DSO) is verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling en beheer van het systeem Donna. De DSO omvat alle disciplines van systeemontwikkeling, technisch beheer en gebruikersondersteuning. Bij elkaar zijn het ongeveer 120 medewerkers. Je wordt bij de DSO ingezet vanuit het NS Test Competence Center (TCC).
Je komt te werken binnen een teamoverstijgend ondersteunend team. Dit team doet voorbereidend werk voor ontwikkel en beheer teams. Jouw team is een scrumteam en houdt zich bezig met het implementeren van CI/CD oplossingen en verricht voorbereidende werkzaamheden voor onze technische roadmap.
We veranderen op dit moment naar DevOps, waarin de teams delen van de applicatie ontwikkelen, testen, deployen en beheren. We gaan hierbij over naar een microservice architectuur. De frontend van de applicatie wordt omgezet van Eclipse RCP technologie naar web technologie. Deze verandering is van grote invloed op onze technische roadmap.


Eisen:
  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare operationele ervaring in het schrijven van functionele tests;
  • TMap, ISTQB of CAT gecertificeerd;
  • Kennis en ervaring met CI/CD en DevOps;
  • Tenminste 3 jaar recente ervaring met full-stack testautomatisering in Java en Cucumber;
  • Tenminste 5 jaar testervaring;
  • Ervaring met programmeren in Java. Ervaring met Kotlin is een pré;
  • Bekendheid met ontwikkeltooling en technieken waaronder Jenkins, Cucumber, Junit, REST assured, Gatling, Git, Gradle, Selenium, AWX/Ansible;
  • Ervaring met OpenShift, Kubernetes of Docker is een pré;
  • Ervaring met Spring Boot en webLogic is een pré;