Business Analist / Proces Ontwerper 2021-SSOO&P-6317

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Als business analist/procesontwerper werk je samen met collega's van business en IV om inrichting, digitalisering en uitvoering van O&P processen én daarin gebruikte IV-voorzieningen te verbeteren. Je fungeert in een integraal team ( met daarin business vertegenwoordigers, informatiemanagement, data & security en IV) voor een of meer van de hoofdprocessen van het SSO O&P als aanspreekpunt voor business analyse en procesontwerp. Je vertaalt samen met hen de organisatie visie naar (her) ontwerp van producten/diensten, processen en gebruikte IV voorzieningen in de O&P processen. En maakt waar nodig business analyses van benodigde (wijzigingen in) informatievoorzieningen resp. randvoorwaarden daaraan. Je verwerkt dit in in de Belastingdienst gebruikte formats en tooling van het business IV voortbrengingsproces en de bijbehorende procesarchitectuur (BPMN 2.0/Bizzdesign) , incl. relevante kaders Administratieve Organisatie waar van toepassing.

Daarbij realiseer je in de opdracht periode - in samenwerking met de informatiemanager van het betreffende O&P proces ter ondersteuning van het lijnmanagement - de volgende resultaten:
1. procesarchitectuur: Uitwerking van het procesmodel van de div. SSO O&P processen (in samenwerking met architect en IV organisatie) in lijn met de domeinarchitectuur O&P (incl. verwerken wijzigingsverzoeken in procesmodellen en/of verrijken van bestaande procesmodel met aanvullende gegevens als data, non-functionals etc). Onderdeel hiervan is ook opstellen en/of verrijken van procesbeschrijvingen met
relevante kaders ten behoeve van Administratieve Organisatie en Processen op Orde
2. business analyse IV portfolio: impact analyses, business case en ontwerp wat vanuit business perspectief de impact, mogelijkheden en (functionele) eisen zijn in de in O&P processen te gebruiken en/of te realiseren IV voorzieningen als onderdeel van voortbrenging en beheer van IV voorzieningen (impactanalyse, business case, globaal ontwerp). Incl. participatie vanuit business expertise in ontwerp en realisatie traject ism IV-organisatie en/of externe leveranciers
3. Procesverbetering: Je ondersteunt lijnmanagement bij inrichten, optimaliseren, en implementeren van processen zoals deze in lijnorganisatie worden uitgevoerd.

Zwaartepunt van de inzet richt zich (primair) op het O&P processen van Dienstverlening (incl. O&P advies/personeelsadministratie), Juridische Advies en Bedrijfsvoering. Daarin wordt gelijktijdig gewerkt aan het opstellen en verrijken van de procesarchitectuur, het borgen van passende Administratieve Organisatie in de werkprocessen van SSO O&P als het tussen business en IV uitwerken en realiseren van gerichte (generieke) verbeteringen op vlak van werkprocesbesturing, documenthuishouding, service management, opdrachtenadministratie en kanaalstrategie klantcontacten. Competenties/ervaring:
  • Je hebt affectie en ervaring met HR processen, bij voorkeur Dienstverlening en Bedrijfsvoering 
  • Je bent pro-actief, een teamplayer en gewend om in grote organisatie te werken 
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het modelleren, inrichten , beheren en verbeteren van processen en de daarin gebruikte tooling, incl. relevante aspecten van Administratieve Organisatie 
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van business analyses ter ondersteuning van te realiseren IV voorzieningen
  • Je bent samenwerkingsgericht gelet op samenwerking met collega's van O&P en IV zoals de business architect, procesontwerpers.

Hoofddoel van SSO O&P is om te komen tot één efficiënte, effectieve en uniforme dienstverlening op O&P-gebied, waarmee medewerkers zich snel en effectief geholpen voelen. De ambitie vertaalt zich in een stevige werving & selectie opgave die doorwerkt in het opleiden en de dienstverlening zoals het opvoeren en verplaatsen van formatie-plekken. Dit doet de SSO O&P via:
  • Dienstverlening: De klant krijgt het deskundige advies dat hij nodig heeft bij O&P-vraagstukken 
  • Instroom: De juiste persoon, op de juiste positie, startklaar voor de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden 
  • Ontwikkeling & Mobiliteit: Permanente (persoonlijke) ontwikkeling & performancesupport 
  • Vitaal, veilig en gezond werken: Elke medewerker iedere dag vitaal, veilig en gezond aan de slag. 
  • Organisatieontwikkeling & Implementatie: Multidisciplinaire ondersteuning bij organisatie-en verandervraagstukken
  • Juridische advisering: Advies bij (arbeids)juridische vraagstukken en procesvertegenwoordiging bij de Geschillencommissie en rechtelijke instanties.

Eisen:
  • Afgeronde relevante opleiding, (min) HBO werk en denkniveau
  • Je hebt relevante ervaring met methoden en technieken op het terrein van business analyse, architectuur, procesinrichting en procesontwerp incl. BPM (5 jaar)
  • Kennis en (Archimate/Bizzdesign) ervaring van werken in overheid resp. grote (administratieve/dienstverlenende) organisatie (3 jaar)
  • Aantoonbare affiniteit en ervaring met HR processen (instroom, administratie, opleiden, vitaliteit, etc), bij voorkeur op vlak O&P Dienstverlening, O&P Servicemanagement en HR/Bedrijfsvoering (2 jaar)
  • Relevante opleiding en ervaring op thema informatiemanagement
  • Certificaat relevante opleiding BPMN 2.0
  • Certificaat relevante opleiding business analyse/ -architectuur.

Wensen:
  • Relevante kennis en ervaring op terrein van O&P en marktontwikkelingen in algemeen , o.a. marktontwikkelingen en digitale voorzieningen (instroom, leren, service management, personeelsadministratie) 
  • Relevante kennis, netwerk en ervaring op rijksbrede ontwikkelingen op O&P (UBR, P-direkt, andere overheids organisaties etc.)
  • Ervaring met Administratieve Organisatie, in staat om verbinding te leggen tussen invulling van IV-procesarchitectuur en Administratie Organisatie - processen
  • Je bent in staat om een conceptueel en/of logisch gegevensmodel (Entity-Relationship notatie) op te stellen ervaring met opstellen van procesarchitectuur, impact analyses, functionele requirements en business cases
  • Je hebt ervaring met div. voortbrengingswerkwijzen business en IV zoals Prince 2 en/of agile/scrum/safe en de daarbij horende rollen (product owner etc.).

Competenties:
  • Samenwerking, pro-actief, zelfstandig, samenwerkingsgericht , contactvaardig analytisch schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid (rapportages, presentaties, workshops) ervaring in werken in diffuse context met meerdere actoren en organisatie-onderdelen resultaatgericht
  • Ervaring met Administratieve Organisatie, in staat om verbinding te leggen tussen invulling van IV-procesarchitectuur en Administratie Organisatie - processen.

Deze vacature is ingetrokken op 15-12-21 om 11:06. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen