Lead Software designer 2021-IBS-6308

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Voor één van de teams bij Betalingsverkeer zijn we op zoek naar een energieke en proactieve lead software designer. De rol bevindt zich op het snijvlak van running en changing the business. Je vertaalt de visie van de organisatie en wensen van gebruikers naar benodigde ICT-functionaliteit. Vanuit je kennis van de processen en je overzicht over de valuestream draag je bij aan ICT-ontwikkelingen, de implementatie van functionele wijzigingen en de ondersteuning van gebruikers. Van jou wordt verwacht dat je in staat bent snel te kunnen
schakelen tussen verschillende aandachtsgebieden en een sparringpartner bent voor zowel collega-ontwerpers als architecten. Ook het afstemmen met bijv. stakeholders en productowners behoort tot je taken.

We zoeken een T-shape collega die naast het schrijven van use cases en use case realisations ook procesontwerpen kan maken, test kan ondersteunen en informatieanalysewerk kan uitvoeren. We snappen dat het bekende schaap met de vijf poten niet bestaat, dus als je jezelf voor een groot deel in dit profiel en aanbod herkent, horen we ook graag van je.

Het betalingsverkeer van de Belastingdienst vormt de slagader van de overheidsgeldstroom. Met nagenoeg alle burgers en alle bedrijven in Nederland als klant en met een geldstroom gelijk aan de begroting van de Nederlandse Overheid; 280 miljard € op jaarbasis.

Als medewerker van de agile releasetrain Betalingsverkeer draag je bij aan zo efficiënt, robuust én foutloos mogelijk betalingsverkeer. We zorgen ervoor dat uitbetalingen aan burgers en bedrijven stipt en foutloos plaatsvinden. Er lopen bij betalingsverkeer diverse initiatieven om het voor burgers en bedrijven gemakkelijker te maken om tijdig en foutloos aan ons te betalen. Binnen het team is daarvoor de internetkassa ontwikkeld. Voor bedrijven is deze operationeel en integratie in het burgerportaal volgt spoedig. De ICT voorziening voor enerzijds communicatie met de huisbank en anderzijds de diverse Belastingdienst Inning-administraties is momenteel aan vernieuwing onderhevig. Om dit te realiseren vertegenwoordig je de afdeling IBS Inning & Betalingsverkeer in diverse agile Informatievoorzieningsprojecten. De trein Betalingsverkeer bestaat uit 2 Java-teams, een Cobol-team en een voorbereidingsteam. Er wordt hard gewerkt in een informele en professionele sfeer en de collegialiteit is hoog.

Vind jij het een uitdaging om er mede voor te zorgen dat jaarlijks 260 miljoen betaaltransacties in goede banen worden geleid? Ben jij een kei in je vak van informatievoorziening en business processen? Kun jij aan de hand van jouw kennis en ervaring complexe, onderling samenhangende onderwerpen doorgronden en vertalen naar goed werkende applicaties en ondersteunende processen voor de uitvoering van het betalingsverkeer? Zie jij altijd meerdere wegen die naar Rome leiden en ben jij voortdurend gericht op uitstekende samenwerking met je collega’s in de keten inning en betalingsverkeer? Weet jij zelfstandig je weg te vinden in een grote, complexe organisatie? Misschien hebben wij dan die uitdagende functie voor je bij team Betalingsverkeer.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. 


Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen:
 • Je hebt een aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richtingzoals informatica, (technische) bedrijfs- en/of bestuurskunde, of vergelijkbaar

Wensen:
 • Je hebt minimaal drie jaar projectervaring als procesontwerper én/of functioneel ontwerper in applicatieontwikkeling- en beheer, bij voorkeur in een agile omgeving.
 • Kennis van financiële en betaalprocessen is een pre en je hebt affiniteit met betalingsverkeer.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Kennis van en ontwerpervaring conform BPMN is een pre
 • Ervaring met JIRA, Confluence en BiZZdesign is een pre

Competenties:
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingsbewust
 • Analytisch vermogen
Deze vacature is ingetrokken op 29-11-21 om 15:05. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Fons van Schijndel
[email protected]
06-81109303

Delen