Solution Architect 2022-GV-6691B

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)

De Belastingdienst bouwt momenteel aan haar analytische platform. Dit platform stelt de gebruikers in staat om analytische en BI producten te ontwikkelen. Het platform wrodt geraliseerd in verschillende plateaus, waarbij in elk plateau nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Als solution architect voor het analytisch platform ontwerp je een solution architectuur voor een plateau. Je maakt de scope helder, verzamelt architectureel relevante requirements en vertaalt deze benodigde capabilities van het platform. Samen met de technische trekkers van de teams vertaal je deze capabilities in een technische oplossing die je beschrijft in de solution architectuur.

De Belastingdienst werkt aan een meerjarig programma (A3V). Dat programma heeft als doel de analytische processen beter en veiliger te maken. Als onderdeel van dat programma wordt een analytisch platform ontwikkeld, de Analytical Data Perimeter (ADP). Deze oplossing beslaat de hele stack van hardware tot en met software.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door en cultuur de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het
aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Expertise gebieden:
  • Proces Modelleren en Analyseren      -      ARIS; Mavin, BiZZ designer
  • Bedrijfsregels modelleren      -      Business Rules Modeling Foundation Course

Algemene werkervaring (vereist):
  • Aantoonbaar HBO werk- en denk niveau
  • Ervaring met architectuur definitie, bekend met TOGAF of soortgelijke methodologie (7 jaar)
  • Opstellen van solution architecturen en/of startarchitecturen (5 jaar)

Kennisgebieden (vereist):
  • Dominant (dominant)
  • Proces Modelleren en Analyseren (dominant)
  • vereiste
  • uit

Kennisgebieden (gewenst):
  • Bekend met data management, data analytics, data governance. Bekend met Archimate. Kennis van Open Source, microservices, containertechnologie.
  • Ervaring met het oplossen van complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair verband. Affiniteit met business consultancy.

Competenties:
  • Zelfstandigheid: weet zijn/haar weg te vinden in een complexe organisatie. Klant gericht : communicatief, zet de juiste verwachtingen neer, overtuigd met juiste argumenten. Team speler : brengt structuur, is hulpvaardig, is benaderbaar en een voorbeeld voor anderen. Proactief : analyseert, signaleer, geeft ongevraagd advies en komt met oplossingen. Resultaatgerichtheid : definieert succes, levert kwaliteit, acteert in lijn met gedefinieerde doelstellingen
Aanbieden tot 20 mei as 16:00 uur

Deze vacature is ingetrokken op 23-5-22 om 11:09. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen