Procesontwerper/Business Analist 2022-KI&S-6713

De Belastingdienst zet volop in op de verbetering van de Dienstverlening aan Burgers en Bedrijven. In 2019 is gestart met de Digitalisering van alle uitgaande berichten. Voor de digitalisering van de uitgaande berichten van de keten Inning en Betalingsverkeer zoeken we een businessanalist. Vanuit het systeem inningsysteem INL werden volautomatisch brieven gegenereerd. Omdat we dit soort brieven van de Belastingdienst willen gaan generen met een generieke documentmanagementsysteem (GDC), is INL aangepast zodanig dat er een XML wordt gegenereerd ten behoeve van GDC. In jouw rol van business analist realiseer de mapping van de systeemvelden tussen het worfflowsysteem van INL en een documentmanagementsysteem (GDC). Tevens begeleid je de technische realisatie, het testen en de implementatie. Het betreft 256 brieven, we schatten in dat dit 1 jaar werk is.

De Belastingdienst zet volop in op de verbetering van de Dienstverlening aan Burgers en Bedrijven. In 2019 is gestart met de Digitalisering van alle uitgaande berichten, dit traject loopt door tot ca. 2024.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. 

De business analist is een adviseur voor de inrichting van bedrijfsprocessen, de bedrijfsvoering en de daarvoor benodigde informatievoorziening. De business analist analyseert (de behoeften aan) informatie en informatiesystemen, uitgaande van de eisen aan de bedrijfsprocessen en de workflow daarbinnen. In het verlengde daarvan wordt meegewerkt aan het vaststellen en verbeteren van de informatievoorziening in het algemeen en aan specifieke of individuele informatiesystemen om daarmee bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen. Bij SAFe is de business analist is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het opstellen van de business epics op portfolio niveau. In die hoedanigheid vormt deze rol een belangrijke schakel tussen de bedrijfsvisie aan de ene kant, en de realisatie van de bedrijfsdoelen die deze visie invullen anderzijds. Op corporate dan wel domein portfolio niveau zal de Business Analist samen met de enterprise architecten een team vormen die samen als team zorgdragen voor opstellen van epics, om zodoende de organisatie van werkvoorraad te voorzien. Het team kan werken als team, maar de kanban werkwijze past hier ook. In elk geval visualiseren zij de voortgang van alle epics middels een fysiek kanban bord. Voor die epics die de business analist opstelt kan hij de rol aan van epic owner aannemen.  

Eisen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Affiniteit met digitalisering en outputmanagement is een pré 
  • Werkervaring als businessanalist 
  • Ervaring met werken met Agile en/of Safe methodiek 

Competenties

  • - Analyseren 
  • - Initiatief nemen 
  • - Onderzoekend 
  • - Samenwerken (specialist, ontwikkelaar, team, business, eindgebruiker) 
  • - Organiserend vermogen - Hands-on mentaliteit  

Wensen

  • Kennis van XML is een pré Affiniteit met techniek 
  • Kennis van .NET is een pré
  • - Faciliterend persoon zijn, makkelijk kunnen schakelen
  • - Flexibel in werklokatie (Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam, thuis) 
  • - Hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden 
  • - Goed kunnen afstemmen met omgeving 
  • - Kunnen omgaan met een ruime/losse opdrachtbeschrijving, ergens beginnen en er zelf invulling aan kunnen geven.

Aanbieden kan tot 24 mei as 16:00 uur

Deze vacature is ingetrokken op 1-6-22 om 17:01. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen