Medior Business Analist SRQ147838

Opdrachtgever 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (kortweg SZW) werkt aan een sociaal en economisch krachtig Nederland in Europa, met werk en bestaanszekerheid voor iedereen. We buigen ons over vragen die niet bepaald tot de gemakkelijkste behoren, bijvoorbeeld over het sociaal beleid, de toekomst van de verzorgingsstaat en de betaalbaarheid van de AOW. Maar ook over de vergrijzingsproblematiek, de veiligheid op de werkplek en de laatste tijd de steun in de Corona crisis. Uitvoering en ondersteuning voor SZW is voor een belangrijk deel belegd bij de Directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (DSU). De directie DSU is een dienstverlenende directie, met als kernkwaliteit het stabiel en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van opdrachten en diensten voor opdrachtgevers. DSU wil in de komende jaren doorgroeien naar een professionele, innovatieve en efficiënte dienstverlener. Een organisatie met een bewezen dienstverleningsmodel, gemeenschappelijke dienstverleningsprincipes, samenhang en een goed werkende governance, inclusief een efficiënte en toekomstbestendige, hoogwaardige ICT-infrastructuur en solide werkende applicaties.

In de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering zijn de organisatieonderdelen gebundeld die ondersteuning en diensten leveren aan zowel directies van ons eigen ministerie als andere departementen. De directie bestaat uit drie werkeenheden: Uitvoering van Beleid (UVB), het Leer- en Ontwikkelplein (LO-Plein) en het Financieel Dienstencentrum (FDC). Twee stafafdelingen ondersteunen deze werkeenheden: de afdeling Sturing, Verantwoording en Control (SVC) en de afdeling Informatievoorziening (IV).

De afdeling IV verbindt de vraagstukken van de directie met informatie- en communicatietechnologie. Van functioneel beheer tot advies over informatiebeveiliging. Onze grootste opdrachtgever is UVB. Zij voeren onder meer de subsidieregelingen uit, zoals de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en het programma NL leert door. Daarnaast beheren we onder meer de kernapplicaties van SVC die de financiële pakketten voor de subsidies uitvoeren. Voor het LO-Plein verzorgen we het beheer van het opleidingspaspoort, een leermanagementsysteem voor de ministerie SZW, VWS en OCW. Daarnaast ondersteunen we hen bij het verder uitbouwen van hun applicatielandschap en de verdere ontwikkelingen op het gebied van digitaal leren.

De afdeling telt in totaal 29 fte. Als afdeling hebben we het hybride werken omarmd, voor sociale ontmoetingen en sparmomenten komen we naar kantoor, op andere momenten werken wij thuis. De afdeling IV is opzoek naar een business analist ter versterking van het analistenteam.

Project 

De afdeling IV is op zoek naar een ervaren medior business analist. Als business analist vertaal je het beleid van het ministerie SZW en andere departementen naar projecten voor de IV-afdeling. Jouw werk heeft dus direct impact op de maatschappij. Als business analist versterk je tijdelijk het team van drie vaste business analisten binnen de afdeling IV. 

Opdrachtomschrijving 

Als medior business analist ben je de schakel tussen de collega’s die de regelingen uitvoeren met behulp van onze ICT-systemen en de specialisten die deze systemen ontwikkelen en continu verbeteren. Jij gaat de dialoog aan, luistert en vraagt door. Zo stel je vast of een ICT-wijzigingsverzoek een wens of eis betreft. Door continu af te stemmen breng jij helder in kaart wat de wensen, eisen, mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Deze vertaal je in systemen, waarna je de opdracht uitwerkt, bijhoudt in het kanbanboard en toelicht voor de agile teams. Natuurlijk houd je ook tijdens de ontwikkeling of het onderhoud van de systemen een vinger aan de pols. Onze afdeling is volop in beweging. We werken volgens Kanban, en het is aan jou om deze processen bij ons verder uit te werken, te beschrijven en te implementeren. 

Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden

Goed kunnen samenwerken én communiceren zijn essentieel in jouw werk. Net als haarfijn kunnen aanvoelen wat er in de organisatie speelt. Je redt jezelf makkelijk in nieuwe situaties en kunt zelfstandig werken, maar durft ook vragen te stellen. Je kunt goed het gesprek aangaan en overeenstemming bereiken, ook bij conflicterende belangen. Ook kan je, vanuit je kennis van de eisen en wensen, werken aan het prioriteren van de backlog en het maken van een planning. In het werk weet je je collega’s met overtuigingskracht en humor mee te nemen. Verder vragen we het volgende van je:

  1. Minimaal een afgeronde opleiding HBO-ICT of vergelijkbare werkervaring;  
  2. 3 jaar aantoonbare ervaring als business analist; 
  3. aantoonbare ervaring met klantportalen en workflowsystemen; 
  4. ervaring met Kanban; 
  5. Kennis en/of ervaring met subsidie gerelateerde processen is een pré
Aanbieden tot 27 mei as 10:00 uur


Deze vacature is ingetrokken op 1-6-22 om 17:01. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen