Informatieanalist - SRQ148837

Opdrachtgever 

Binnen de programma directie COVID-19 Informatie & Coördinatie van het Ministerie van VWS zijn teams aan de slag met diverse onderwerpen, zoals het verhogen van de vaccinatiegraad en het verantwoord openhouden van de maatschappij. Het gaat hier vaak om complexe vraagstukken waar onder hoge tijdsdruk en met beperkte informatie toch oplossingen nodig zijn. Binnen deze programma directie bestaat het team Corona Data en Ontwerp. Dit team heeft als doel data en design thinking (ontwerp) in te zetten om snel en flexibel (digitale) oplossingen te vinden voor de uitdagingen die Corona ons biedt. Je komt terecht in een team in opbouw, dat bestaat uit een kern team van momenteel 6 enthousiaste mensen, en een grote flexibele schil van experts die in de verschillende projecten werken. Binnen het team Corona data en ontwerp zijn vanuit de pijler data verschillende projecten gestart die overkoepelend bedoeld zijn om op basis van data beter beleid op maat te kunnen leveren. Er wordt geïnvesteerd in een duurzame onderzoeksrelatie tussen het RIVM, de GGD’en en het CBS. Een voorbeeld van een project binnen deze pijler is het project test data. Regelmatig starten nieuwe projecten op, zoals nu net het test-capaciteit project, en hiervoor zijn wij op zoek naar een Informatieadviseur.

Opdrachtomschrijving 

Als informatieadviseur COVID-19 werk je in het team data binnen het programma corona data. Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijk bijdragen aan het onderzoeksprogramma zoals wordt opgesteld in de stuurgroep CBS-test data. De partijen die daarbij van relevantie zijn, zijn het RIVM, de GGD’en en het CBS. Je zal medewerkers van de programma directie COVID-19 of andere overheidsinstellingen helpen bij het formuleren van onderzoeksvragen en bij het interpreteren van de uitkomsten van deze onderzoeken. Ook draag je bij aan het borgen van de kwaliteit van data. Ook ga je ad hoc vragen over de lopende onderzoeken binnen het programma beantwoorden. Je zal samen met collega’s data visualiseren, scenario’s maken en adviseren bij de duiding van uitkomsten. Hierbij is het dus van groot belang dat je beleidsvragen kan vertalen naar informatievragen.

Wie ben je 

Onze nieuwe collega heeft de volgende kwaliteiten: 

• Je beschikt over WO werk- en denkniveau; 

• Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als informatieadviseur of vergelijkbare rollen op het snijvlak van data, beleid en onderzoek; 

• Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een politiek bestuurlijke context of overheidsorganisatie; 

• Je bent in staat om de schakel te vormen tussen verschillende opvattingen van specialisten uit diverse velden (zoals beleid, onderzoek etc.). 

Tenslotte heb je een sociaal karakter, volg je de actuele ontwikkelingen op de voet en vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken.

Aanbieden 9-8-2022 14:00 uur

Deze vacature is ingetrokken op 9-8-22 om 09:09. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen