Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (RVO_IMG_IV)
Het IMG zoekt voor de afdeling IV Ontwikkeling een data architect. Hij is onderdeel van het team Enterprise architecten, met data als focus- domein. Data is een belangrijk bedrijfsmiddel bij het IMG. De architect is onder meer verantwoordelijk voor de architectuur van het centraal register IMG dat nu wordt ontwikkeld. Hij is ook in staat om vanuit architectuur pragmatisch invulling te geven aan de operationalisering.
Daarvoor beschikt hij over de kennis en kunde rond datamodellering en de technische inrichting van een data-omgeving. Hij is een bruggenbouwer, stemt beelden af en verbindt verschillende stakeholders breed in de business en IV organisatie om behoeften naar realisatie te vertalen.
Als enterprise architect is hij met zijn collega architecten in samenwerking met solution architecten verantwoordelijk voor optimale ontwikkeling van business, processen, data en applicaties. De enterprise architecten beschrijven huidige en doelarchitectuur in de tool enterprise architect, stellen projectstartarchitecturen op en borgen dat veranderingen worden doorgevoerd in lijn met de doelarchitectuur. De architect draagt bij aan de verdere professionalisering en positionering van de architectuurfunctie bij het IMG. Directe collega's zijn een architect met business en applicatie focus, een architect met focus op infrastructuur en techniek.
Het IMG werkt onder architectuur steeds aan verdere optimalisatie van processen en informatievoorziening. Ze volgt daarbij de rijksoverheidsstandaarden, in lijn met NORA. Bij start van het IMG is de IV ondersteunig van de uitvoering snel gerealiseerd met afzonderlijke maatwerk IV-implementaties per regeling. Dit leverde een starre omgeving waarin de iomplementatie van nieuwe regelingsvarianten complex is en veel inspanning en doorlooptijd vraagt. Het IMG zet nu in op optimale flexibilisering van de afhandeling met de realisatie van generieke applicatie services. Elke nieuwe regelingsvariant kan geïmplementeerd door een andere örchestratie" van diezelfde generieke services. Dit levert een korte time-to-market wat belangrijk is in een politieke dynamiek waar steeds nieuwe oplossingen worden gezocht om de Groningers te compenseren. Daarbij wordt een centraal register gerealiseerd om data volgens heldere modellen en gekende kwaliteit in beeld te hebben. Er wordt Agile gewerkt. Flexibiliteit, robuustheid en security zijn belangrijke aandachtsgebieden in de architectuur. Een flexibele, zelfstandige en proactieve houding is gewenst.
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de en cultuur bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.
Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.
Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.
Het managementteam bestaat verder ui de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.
Eisen:
Data architectuur en data modellering (5 jaar)
Uitvoeringsorganisaties overheid (5 jaar)
Wensen:
De kandidaat heeft kennis van en ervaring met: het werken met de referentiearchitecturen van NORA, de Nederlandse overheids referentiearchitectuur en aanverwante referentiearchitecturen
Data Modeling, DevOps, DMBOK, Data Warehouse Management, Archimate, TOGAF referentiemodellen rondom Nederlandse basisregisters als BAG, Kadaster en BRP
Werken in een Agile omgeving
Archimate en de tool Sparx Enterprise architect
Kennis van het Gronings Schade dossier
Kennis en ervaring met Rijkszaak(Pega) en Atabix
Bereidheid om minimaal 2 dagen per week in Groningen dan wel Assen op locatie te werken
Competenties:
De kandidaat:
Heeft in de rol van architect ervaring in uitvoeringsorganisaties bij de overheid heeft ervaring in het adviseren en implementeren van architecturen is kundig in het uitmodelleren van doelarchitecturen kan adviseren op directieniveau is communicatief sterk is verbindend is flexibel en standvastig kan zich aanpassen aan de dynamiek van de organisatie
Deze vacature is ingetrokken op 24-2-25 om 11:32. Reageren is niet meer mogelijk.
Wij staan klaar voor al je vragen, of dat het nu gaat over tijdelijke opdrachten, werving en selectie of verlonen. Je kunt ons bereiken op 088 - 448 2060.