Servicedeskmedewerker 2020-DCS-0003

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Als servicedeskmedewerker ondersteun je telefonisch en schriftelijk eindgebruikers op het gebied van ICT-services. Je draagt zorg voor het correct aannemen, zorgvuldig in behandeling nemen en zo snel als mogelijk verhelpen van technische en functionele verstoringen. Daarbij maak je gebruik van diverse applicaties en een known-error-base.

Vanuit een operationele analyse onderken je samenhangende technische- en functionele verstoringen, vragen en verzoeken. Als daar aanleiding toe is zorg je voor het aanpassen van prioriteit en bewaak je de voortgang.

Een van de belangrijkste dingen op de ICT servicedesk is de samenwerking met alle collega’s. Er heerst een goede sfeer bij ons op de afdeling.

De Servicedesk is het contactpunt binnen B/CIE voor eindgebruikers binnen het ministerie van Financiën om hun verstoringen te melden, registreren en op te laten lossen.
De Servicedesk streeft naar een hoog oplossend vermogen waardoor de verstoringen en incidenten in de ICT-dienstverlening al na één contact met de Servicedesk opgelost worden.
Het oplossend vermogen ligt momenteel op ong. 70%, waarbij ong. 60% al na één contact wordt opgelost.
De Servicedesk is het portaal van DCS waar eindgebruikers en interne klanten van IV Servicerequests kunnen aanleveren.
De Servicedesk is voor de eindgebruikers een Single Point Of Communication bij:
- verstoringen of vragen op het gebied van ICT;
- klachten en/of complimenten;
- servicerequests zoals bijv. aanvragen van produkten uit de Produkten- en Diensten Catalogus.
De servicedesk is altijd telefonisch bereikbaar.
Op werkdagen tussen 7.00 en 20.00 uur wordt gewerkt vanaf een desk op locatie in Apeldoorn. De invulling van de bezetting wordt geregeld via een rooster.
Tussen 20.00 en 7.00 de volgende werkdag en in het weekend zijn er consignatiediensten.

De servicedesk zet in op bereikbaarheid via meerdere channels (telefoon, e-mail, webcare, ..). De servicedesk verwerkt jaarlijks ongeveer 200.000 telefoon oproepen.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Datacenter Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten, nu en in de toekomst. Dat doet het samen met de andere onderdelen van de IV-keten. Het datacenter levert generieke diensten waar dat kan, en specifieke diensten waar dat moet. Dat is ontstaan uit het besef dat IT een cruciale enabler is voor de taak van de Belastingdienst.
Binnen de afdeling Generieke Dienstverlening van DCS bevindt zich het team Servicedesk. Het team Servicedesk bestaat uit een 50-tal medewerkers, waarvan momenteel ongeveer 40 direct zijn ingezet als belagent. De overige medewerkers zijn ingezet op coördinatie, planning, rapportage, kwaliteit, coaching etc.
Van de 40 belagenten zijn een 6-tal medewerkers (zowel eigen personeel als extern personeel) ingeroosterd in consignatiediensten.


Eisen:
 • Minimaal MBO-4 diploma op het gebied van ICT
 • Aantoonbaar ervaring op een 1e lijns servicedesk (0,5 jaar)
 • Goede kennis van Windows 7, 8 en 10 systemen (1 jaar)
 • ITIL Foundation (dient binnen 3 maanden te worden behaald)

Wensen:
 • Kennis van IBM Notes;
 • Kennis van telefonie, zowel vast, mobiel als VoIP;
 • Kennis van servicedeskbeheertool van ICD;
 • Kennis van Linux;
 • Kennis van Microsoft Office (2013);
 • ITIL Foundation certificaat
 • HBO werk- en denkniveau of diploma bij voorkeur op het gebied van ICT

Competenties:
 • Klantgerichte eigenschappen; 
 • Stressbestendig; 
 • Analytisch; 
 • Een teamspeler met goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden; 
 • Goed in staat zijn kennis over te dragen aan interne eindgebruikers; 
 • Zelfstandigheid; kunnen werken met voldoende inzicht om raakvlakken met de omgeving (zoals klant, collega’s, 3e lijnsoplosgroepen) te onderkennen en daarmee rekening te houden.
Deze vacature is ingetrokken op 27-02-2020 om 08:25. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen