BI-Specialist DWH (13-02-2020 CM)

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (DUO Groningen)


Bij de afdeling Gegevensmanagement/ DWHcc is vanwege groei van het datalandschap en de groei van producten die in beheer genomen moeten worden het beheer in capaciteit achter gebleven. Het uitvoeren van de dagelijkse productieruns en de incidenten op zowel PRD als OTA vraagt dusdanig veel tijd dat er geen ruimte is voor de ook noodzakelijke changes waaronder(upgrades powercenter, windows servers upgrade) maar ook om tijd en ruimte te creeeren om processen te optimaliseren (inrichten van een stabiele OTAP straat en het opruimen van (AVG) gevoelige workflows en processen ( AVG compliant worden). Ook om de complexiteit van het landschap te vereenvoudigen.Een BI specialist die meer aan de techniekkant wil zitten i.p.v. te bouwen, die inhoudelijk zorg draagt voor de operationele zaken. Daarom is er behoefte aan een BI-specialist met ervaring op technisch applicatief beheer op de BI tools voor de dagelijkse werkzaamheden.

Bij de afdeling Gegevensmanagement/ DWHcc is vanwege groei van het datalandschap en de groei van producten die in beheer genomen moeten worden het beheer in capaciteit achter gebleven. Het uitvoeren van de dagelijkse productieruns en de incidenten op zowel PRD als OTA vraagt dusdanig veel tijd dat er geen ruimte is voor de ook noodzakelijke changes waaronder(upgrades powercenter, windows servers upgrade) maar ook om tijd en ruimte te creeeren om processen te optimaliseren (inrichten van een stabiele OTAP straat en het opruimen van (AVG) gevoelige workflows en processen ( AVG compliant worden). Ook om de complexiteit van het landschap te vereenvoudigen. Daarom is er behoefte aan een BI-specialist met ervaring op technisch applicatief beheer op de BI tools voor de dagelijkse werkzaamheden om de andere beheerders vrij te spelen.

DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Minisiterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering wet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verder informatie zie www.duo.nl 


Eisen:

 • MBO+ niveau
 • Ruime ervaring en kennis van Business Intelligence (Min. 3 jaar) 
 • Werkervaring met technisch beheer (MIn.3 jaar)
 • Werkervaring met Informatica PowerCenter (ETL)  (Min. 2 jaar)
 • Werkervaring met SQL Server (Min.3 jaar)
 • Ruime kennis en werkervaring met datawarehousing (MIn. 3 jaar)
 • Changemanagement 
 • Applicatiebeheer

Wensen:

 • Kennis van Devops/Scrum/Agile werken
 • Kennis van en ervaring met DataVault en dimensioneel modelleren 
 • Kennis en ervaring met BusinessObjects 4.1. 
Deze vacature is ingetrokken op 14-04-2020 om 09:28. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen