System Engineer BPM (2020-DCS-0006)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


De Business Process Hosting infrastructuur is gebaseerd op het IBM product Websphere Process Server (WPS). Deze maakt gebruikt van de J2EE-platform van Websphere Application Server Network Deployment (WAS-ND). Daarnaast wordt inherent aan de WPS gebruik gemaakt van de Websphere Enterprise Service Bus (WESB)-technologie. Het aandachtsgebied voor deze aanvraag betreft met name het gebied van zLinux van het mainframe. Gedegen kennis van z/OS en daarnaast ook globale kennis van andere producten op z/Systems is noodzakelijk. Daarnaast is het aandachtsgebied de IPAS omgeving.
De werkzaamheden zijn met name het ontwerp en bouw voor een nieuwe infrastructuurversie(IBM)Business Process Manager versie 8.5 of
hoger). Tevens betreft het ondersteuning van (interne) klanten op de nieuwe en bestaande infrastructuur (IBM Websphere Process Manager) en het opzetten en inrichten van testomgevingen voor de klanten. Het geautomatiseerd uitrollen van de infrastructuur kun je bouwen door gebruik te maken van o.a. Python scripting op Linux Natuurlijk betreffen het ook werkzaamheden als het oplossen van incidenten in de diverse omgevingen en moet kennis overgedragen worden.

Als team zijn we verantwoordelijk voor zowel nieuwbouw, lifecylemanagement als derdelijns ondersteuning op de genoemde gebieden. Deze opdracht wordt uitgevoerd binnen het DevOps team ECM/BPM.. Dat team van enthousiaste collega’s is verantwoordelijk voor de voortbrenging van aan BPM gerelateerde Infraproducten. Tevens wordt deelgenomen aan RCA taskforces en wordt consultancy verleend
aan b.v. ontwikkelteams. Het is dus noodzakelijk om nauw samen te werken met diverse teams binnen de verschillende afdeling van DCS. Het kan zijn dat je bij ene opdracht als ontwerper worden ingezet en bij een andere opdracht als bouwer of tester.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Datacenter Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten, nu en in de toekomst. Dat doet het samen met de andere onderdelen van de IV-keten. Het datacenter levert generieke diensten waar dat kan, en specifieke diensten waar dat moet. Dat is ontstaan uit het
besef dat IT een cruciale enabler is voor de taak van de Belastingdienst. Binnen de afdeling 'Hosting en Integratiediensten' van DCS bevindt zich het team BPM. Het team Business Process Management (BPM) is één van de teams die verantwoordelijk is voor het leveren van Applicatie Infrastructuur. Het team zelf bestaat uit circa 10 specialisten op het gebied van Business Process Management op verschillende platforms.


Eisen: 

  • HBO werk- en denkniveau (HBO-diploma ICT)
  • Algemene kennis van z/Systems
  • Goede kennis van of ervaring met Linux for z.
  • Kennis van IBM Pure application system (IPAS)
  • Goede kennis van en ervaring met BPM (en speciaal 8.5.7 of hoger) (4 jaar)
  • Kennis van en ervaring met Software Services for IBM WebSphere (4 jaar)

Wensen: 
  • Ervaring met het werken in een Agile omgeving

Competenties:

  • Zelfstandig en besluitvaardig
  • Klantgericht, communicatief, weet hoofd en bijzaken te scheiden
  • Zorgt voor kwaliteit
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal

Deze vacature is ingetrokken op 16-4-20 om 16:44. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen