Business Analist (2020-CDC-4672)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


De door de Business Analist uit te voeren werkzaamheden hebben betrekking op zowel het moderniseren van ICT voorzieningen en het verbeteren van de AO/IC binnen de Corporate Dienst Communicatie (CDC).

De uit te voeren werkzaamheden ten aanzien van het moderniseren van ICT voorzieningen zijn:
- Uitwerken van onderkende werkpakketten door het uitvoeren van analyses op het gebied van processen, informatie en ICT.
- Uitwerken van analyses naar procesontwerpen en IT specificaties en het vastleggen daarvan in features.
- Definieren van verschillende oplossingsrichtingen, het bepalen van de impact daarvan en indien nodig het opstellen van een business case op om te toetsen of de beoogde oplossingsrichting voldoende waarde toevoegt.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Belangrijk aandachtspunt bij de opdracht is dat de Business Analist goed in staat is te denken vanuit de klant. Ten aanzien van de ICT modernisering betekent dit, waar heeft de interne medewerker behoefte aan, waar heeft de belastingplichtige behoefte aan? Kennis van b.v. online trends en ontwikkelingen en het talent om dit over en weer te vertalen (tussen klantbehoefte en online ontwikkelingen). Denken vanuit de gebruiker, perspectief

Eisen:
 • HBO of hoger met een bij voorkeur afgeronde opleiding informatica of bedrijfskunde. (minimaal 4 jaar)
 • Ervaring in het werken binnen overheidsorganisaties. (minimaal 3 jaar)
 • Je beschikt over uitstekende meerjarige senior adviesvaardigheden. (minimaal 5 jaar)
 • Je hebt aantoonbare kennis van ICT en digitale ontwikkelingen om een gelijkwaardige gesprekspartner voor de IV- organisatie te zijn en mede sturing te kunnen geven aan de technische doorontwikkeling van online omgevingen. (minimaal 5 jaar)

Wensen:
 • Je bent bekend met agile ontwikkelprocessen (SCRUM, SAFE) en toepasssing van agile werkwijzen in het beschrijven van features.
 • Je hebt kennis en ervaring in het modelleren volgens Business Proces Model and Notation (BPMN) in BiZZdesign Enterprise Studio.
 • Je hebt kennis en ervaring in het opstellen van procesbeschrijvingen en werkinstructies (A0/IC).
 • Je hebt aantoonbare kennis van de nieuwste ontwikkelingen in digitale / online communicatie in het communicatielandschap.
 • Je hebt meerjarige ervaring binnen een (corporate)communicatie omgeving.
 • Je hebt aantoonbare kennis van de nieuwste ontwikkelingen in digitale / online communicatie in het communicatielandschap.

Competenties:

 • Analyseren
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgerichtheid

Reageren Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen