Senior Reporter (11400004594)

Ministerie van J&V (IND)


De Senior Reporter werkt binnen een team van business analisten, informatie-analisten, ontwikkelaars en testers in een Business Intelligence omgeving.
Als Reporter ben je in staat om op basis van een ontwerp of input van de klant nieuwe rapportages en dashboards te ontwikkelen dan wel aan te passen. Tevens ben je in staat om pro-actief op basis van minimale input van de klant tot visualisaties en rapportages te komen waarmee je de klant kan enthousiasmeren. Je bent in staat om door middel van prototyping de klant mee te nemen in het product dat wordt geleverd en kan de klant verleiden om nieuwe rapportages en dashboards in gebruik te nemen.

De afdelingen IV Ontwikkeling en IV Beheer van de Directie Bedrijfsvoering verzorgen de geautomatiseerde ondersteuning van alle bedrijfs-processen en cultuur binnen de IND. Vanwege het belang van de IND systemen voor het bedrijfsproces van de IND is besloten dat cruciale activiteiten blijvend binnen de
IND worden uitgevoerd. De IV-organisatie is integraal verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening inclusief de dienstverlening van externe partijen.

De IV-organisatie levert deskundigheid, en adviseert over de gewenste of noodzakelijke richting, op het terrein van de ontwikkeling van de informatievoorziening. Het modelleren en het doorvoeren van wijzigingen in overleg met de klant is een kerntaak van IV. Naast het technisch beheer en de verdere ontwikkeling van INDiGO ondersteunt de IV-organisatie, ook de flexibele werkplek (DWR), de web gebaseerde ondersteuning door kennissystemen (m.n. SharePoint), de systemen ten behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse (DWH), Joost, systemen van derden), de publieke omgeving (diensten via internet) en de onderliggende infrastructuur.
De IV-organisatie ondersteunt de gebruiker bij het gebruik van de systemen o.a. door de helpdeskfunctie en door kennisoverdracht. Voor de realisatie van voornoemde taken stuurt de IV-organisatie externe dienstverleners aan zoals o.a. het SSC-ICT, Solvinity en Justid.


Eisen
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in een business intelligence werkomgeving als reporter of visualisatie expert. (minimaal 10 jaar)
 • Ervaring met Cognos 11 en andere visualisatie tooling. Daarbij ben je in staat om als coach de interne medewerkers tebegeleiden en kennis over te dragen.
 • Ervaring met Agile/scrum is een vereiste.
 • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau
 • Je bent in staat om mee te denken met de klant en om zonder ontwerp in overleg met de klant
  tot ontwerpen te komen. 
 • Je kunt zelfstandig en pro-actief werken.]
 • Je kunt werken in teamverband en hebt projectmanagementvaardigheden.
Wensen
 • Je denkt out-of-the-box. 
 • Denken in oplossingen, niet in problemen.
Competenties:
 • Visualiseren en rapporteren van informatie is voor jou een tweede natuur. Je weet alles over hoe visualisaties het beste in te zetten zijn en welke afwegingen hierbij gemaakt moeten worden. De klant adviseren over de rapportage mogelijkheden is voor jou vanzelfsprekend. Je bent in staat je collega’s op sleeptouw te nemen. Cognos 11 kent geen geheimen voor jou.
 • Je bent in staat om zowel rapportages te bouwen op basis van de informatie uit het onderliggende datawarehouse. Ook ben je in staat om op basis van al bestaande queries te komen tot nieuwe rapportages en dashboards. Je hebt enige ETL-kennis om ook nieuwe data via het datawarehouse te ontsluiten.
 • Daarnaast lever je inhoudelijke bijdragen in testtrajecten en stel je samen met de klant acceptatiecriteria op.
 • Belangrijk is dat bij het begeleiden van je collega’s de rol als senior invult. Je hebt daarmee een coachende rol om te zorgen dat je kennis overdracht en zorgt voor borging van jouw kennis bij het team van interne medewerkers.
 • Je hebt het vermogen tot gestructureerd en nauwkeurig samenwerken binnen een team.

Reageren Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Jerfy Dijkhuizen
[email protected]
0682439069

Delen