Filenet Consultant (2020-IBS-4702B)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Voor het project GDA (Generiek Digitaal en Archiefbeheer) wordt inhoudelijke versterking van het projectteam gezocht in ECM en dan met name in IBM Filenet. De uitvoering gebeurt door scrumteams van Bouwblok ECM. De gezochte consultant zal dan ook samen werken met de project/ solutions architect veel coördinerende en regisserende werkzaamheden verrichten naast inhoudelijk werk. We vragen iemand
die naast inhoudelijk ECM (advies)werk het leuk vindt om mensen samen te brengen en die de verbindende schakel kan zijn tussen wens (business) en techniek (ECM, IBM Filenet). Het projectteam bestaat uit ervaren ICT professionals en leveren snel, accuraat en op hoog niveau. Het T-shaped projectteam pakt zelf klussen op, schat in hoeveel tijd het kost en leveren op tijd. Zodoende kunnen wij de uitvoerde IV organisatie adequaat aansturen.

IBS Bedrijfsvoering is onder andere de IV-integrator voor de SSO CFD Informatiehuishouding. Recentelijk is IBS BV verantwoordelijk voor het project GDA (Digitaal Archief en Documentbeheer), gebaseerd op IBM Filenet. Daarbij wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van het digitaal archief en worden oude bestaande systemen gemigreerd. Samen met de business wordt hier uitvoering aan gegeven te starten
met een MVP. Uitdagingen zijn: standaardisering aansluitingen met services (container hosting), nieuw meta gegevensmodel, aansluiting/integratie berichtenmagazijn , integratie documentbeheer en archiefbeheer, ontsluitig met persoonlijke accounts/ autorisaties, signaal start vernietigingstermijn, migraties van koppelingen met miljoenen berichten en een archief met miljarden records, doorontwikkeling IRM (intelligent record management).

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.


Eisen:
  • Informatica en informatiekunde (Bachelor)
  • Enterprise content management (Min. 10 jaar)
  • ECM producten (bij voorkeur IBM Filenet, IBM BPM, IBM Record Manager, IBM Content Navigator) (Min. 5 jaar)

Wensen:
  • Kennis van zowel scrum agile werken (SAFE framework) als kennis van PRINCE II. Dus zowel kunnen werken in een project team waarbij ten behoeve van de opdrachtgever middels PRINCE II wordt gemanaged als Scrum Agile kunnen werken in de IV organisatie.
  • Je hebt kennis van en kunt samenwerken met een solution architect. Architectuur werkzaamheden (methoden, modelleertechnieken, tools, modellen etc) zijn jou niet vreemd. 
  • Kennis van de overheidsorganisatie en kennis over archiefwet- en regelgeving is een pré.
  • Professional Scrum Master PSM1 (certificaat) is een pre.

Competenties:
  • Je moet goed kunnen samenwerken, resultaatgericht zijn, proactief zijn en zorgen voor kennisoverdracht. Je bent in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de collega’s. Je beschikt over adequate communicatieve vaardigheden.
  • Ook vragen we iemand die het leuk vindt om mensen samen te brengen en wellicht ook aan te sturen en die inhoudelijk regie kan voeren op werkzaamheden die in verschillende teams worden uitgevoerd.
Deze vacature is ingetrokken op 14-08-2020 om 10:08. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen