Senior Business- en informatieanalist (SBB-31072020-2)

SBB Zoetermeer

Opdrachtomschrijving

Als business- en informatieanalist ben je dé schakel tussen de business en de informatievoorziening. Je kunt makkelijk schakelen tussen beide werelden en weet ze als geen ander op elkaar af te stemmen. Je neemt actief deel aan projecten en business initiatieven. Je ondersteunt projectleiders bij het uitwerken van projectvoorstellen. Een van je kerntaken is het inventariseren en analyseren van de behoeften binnen de business en bepaal je de impact van veranderingen. Je kijkt niet alleen naar de huidige behoeften, maar durft ook verder vooruit te kijken en door te vragen.
Je startpunt bij analyses is het ‘grotere plaatje’ en je houdt bij jouw analyses rekening met de strategische beleidskaders van SBB als ook relevante wet- en regelgeving . Je brengt bij elk project raakvlakken en afhankelijkheden in kaart. SBB is haar informatievoorziening aan het integreren en dat betekent dat zowel processen, gegevensverzamelingen, functionaliteiten en techniek worden geüniformeerd en gestandaardiseerd. Waar het kan en waar het relevant is, worden generieke en herbruikbare oplossingen nagestreefd. Je focus ligt bij je analyses nadrukkelijk op een goede integratie met het informatielandschap van SBB.


SBB zoekt bij team Informatie en Technologie een sr. Business- en informatieanalist voor enkele ambitieuze opdrachten binnen het digitaliseringsportfolio van SBB.

  • De dienstverlening van SBB aan onderwijsinstellingen, leerbedrijven en studenten krijgt een kwaliteitsimpuls om deze beter aan te laten sluiten bij de klantvraag. Hiertoe wordt Het online informatielandschap van SBB vernieuwd, en daarbij speel je een belangrijke rol met het in kaart brengen van de informatiebehoeften.
  • Als business- en informatieanalist ben je dé schakel tussen de business en de informatievoorziening. Je kunt makkelijk schakelen tussen beide werelden en weet ze als geen ander op elkaar af te stemmen. Je neemt actief deel aan projecten en business initiatieven. Je ondersteunt projectleiders bij het uitwerken van projectvoorstellen. Een van je kerntaken is het inventariseren en analyseren van de behoeften binnen de business en bepaal je de impact van veranderingen. Je kijkt niet alleen naar de huidige behoeften, maar durft ook verder vooruit te kijken en door te vragen.
  • Je startpunt bij analyses is het ‘grotere plaatje’ en je houdt bij jouw analyses rekening met de strategische beleidskaders van SBB als ook relevante wet- en regelgeving . Je brengt bij elk project raakvlakken en afhankelijkheden in kaart. SBB is haar informatievoorziening aan het integreren en dat betekent dat zowel processen, gegevensverzamelingen, functionaliteiten en techniek worden geüniformeerd en gestandaardiseerd. Waar het kan en waar het relevant is, worden generieke en herbruikbare oplossingen nagestreefd. Je focus ligt bij je analyses nadrukkelijk op een goede integratie met het informatielandschap van SBB.
  • Vanuit dit brede perspectief stel je requirements op en schrijf je duidelijke user stories, zodat deze gebruikt kunnen worden bij aanbestedingen en/of bij applicatieontwikkeling.

Functie:

Je werkt samen met andere informatiespecialisten aan het verder opbouwen en professionaliseren van het informatielandschap vanuit de vraag van de klant en je eigen inzichten. We zijn als team/afdeling en als organisatie volop in beweging. Je bent initiatiefrijk, ambitieus, analytisch en communicatief vaardig. Je bent sparring-partner en adviseur voor projectleiders en opdrachtgevers en een verbinder tussen de verschillende disciplines en afdelingen. Verder werk je graag projectmatig en ben je een teamplayer met oog voor resultaat binnen de kaders van de samenhang in de architectuur.

Eisen: 

  • Je hebt een afgeronde WO of HBO opleiding, bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde/ Informatica of vergelijkbaar.
  • Je hebt tenminste 7 jaar relevante ervaring op het snijvlak Business en informatietechnologie.
  • Je hebt brede ervaring op het gebied van data-, business-analyse, datamodellering en informatieanalyse.
  • Je bent analytisch sterk.
  • Je kunt goed luisteren en doorvragen.
  • Je hebt een ‘open’ blik en kunt schakelen tussen verschillende niveaus.
  • Goed inzicht en brede kennis van het ICT domein, de ontwikkelingen daarin en de betekenis daarvan voor de business.
  • Ten minste 7 jaar relevante ervaring in de rol van business- en informatieanalist ten behoeve van online informatielandschappen in vergelijkbare omgevingen met het vertalen van behoeften uit complexe vernieuwende projecten naar business requirements.

Wensen: 

  • Ervaring bij een overheidsorganisatie is een pre.
  • Ervaring met BABOK als UML-technieken is een pre.

Algemene competenties:

  • Je hebt ervaring met (publieke)dienstverlening aan verschillende klantgroepen in een samenwerkings­keten. Je denkt buiten de kaders, stelt scherpe vragen en vraagt door waar dat nodig is.
  • Je bent creatief, analytisch, initiatiefrijk, klantgericht en communicatief vaardig en kunt schakelen tussen operationele behoeften en strategische ambities. Vanzelfsprekend werk je graag projectmatig en ben je een teamspeler met oog voor kansen die veranderende behoeften van de business bieden. Je kent de standaarden en weet deze praktisch toe te passen en daarmee invulling te geven aan de strategische doelen van SBB.
  • je houdt goed overzicht over de verschillende projecten, en zoekt naar overeenkomstige behoeften en ontwikkelingen, die elkaar kunnen versterken;
  • je beschikt over de kunst van de juiste vragen stellen op het juiste moment in de juiste context om bewustzijn te creëren bij de opdrachtgever voor gewenste verbeteringen;

Kerncompetenties:

  • Communicatief en advies vaardig
  • Deskundig en scherpzinnig
  • Oog voor gedrag- en cultuuraspecten
Deze vacature is ingetrokken op 26-8-20 om 16:45. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Jerfy Dijkhuizen
[email protected]
0682439069

Delen