Senior System Engineer Infrastructure 2020-DCS-0028

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


De medewerker zal werkzaam zijn in het Development team van het Hosting Platform Toeslagen (HPT).
De kandidaat is een ervaren Developer Infrastructuur, die de verschillende technische infracomponenten kent (Windows, MS producten). De nadruk van het werk ligt op het automatiseren van het werkproces (voortbrenging, (unit)testen en deployment) en daarom is het noodzakelijk om goede kennis en ervaring te hebben met (ontwikkelen/programmeren in) Powershell en Pester(testen).
Het Development team past de verbeteringen van de voortbrenging en deployment direct toe bij het primaire werk van LCM van de verschillende producten. Men werkt nauw samen met het HPT-Operations team en met de applicatieontwikkel teams van Toeslagen. De werkmethodiek die gehanteerd wordt, is scrum.

HPT (Hosting Platform Toeslagen) bestaat uit een grote diversiteit aan Microsoft producten, zoals BizTalk, SQL Server, ADFS, .NET, Windows server 2012/2016 en System Center. Op dit platform landen de diverse componenten van de toeslagen applicatie. De omgeving bestaat uit zo'n 200 productie servers en wordt bestempeld als één van de kritische systemen. Van dit platform zijn miljoenen Nederlandse burgers afhankelijk. Omdat er een versnelling in de voortbrenging gerealiseerd moet worden, is het nodig om hier komende tijd focus en aandacht aan te schenken.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Datacenter Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten, nu en in de toekomst. Dat doet het samen met de andere onderdelen van de IV-keten. Het datacenter levert generieke diensten waar dat kan, en specifieke diensten waar dat moet. Dat is ontstaan uit het besef dat IT een cruciale enabler is voor de taak van de Belastingdienst. 

Binnen de afdeling 'Basis Infra Diensten" van DCS bevindt zich het team HPT, het hostingsplatform voor Toeslagen. De Toeslagen applicaties verwerken iedere maand de toeslagen voor 6 miljoen burgers. Het is een platform waar veel burgers in Nederland in belangrijke mate (in)direct van afhankelijk zijn en het is dus zaak om het platform optimaal te laten functioneren. 


Eisen:
  • HBO werk- / denkniveau
  • Ervaring met Powershell programmeren
  • Kennis van en ervaring met ICT Infrastructuur op gevorderd niveau (Virtualisatie, Compute, Netwerk en Storage) (minimaal 3 jaar)
  • Kennis van en ervaring met de MS stack (een of meerdere onderdelen Windows System center, SQL, Biztalk, ADFS, IIS, dotnet) 
  • Ervaring in soortgelijke functie (infra system engineer/developer)
  • Kennis van en ervaring met DSC, Azure DevOps (TFS), Git, CI-CD (minimaal 4 jaar)

Wensen:
  • Pester, Yaml
  • SCOM, SCCM 
  • Ervaring met "infrastructure as code"
  • HBO diploma (bij voorkeur in de ICT) 
  • Kennis van en ervaring met agile development (SCRUM) 
  • Kennis van en ervaring met Vmware

Competenties:
  • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden 
  • Stressbestendigheid en doorzettingsvermogen 
  • Servicegericht/Klantgericht
Deze vacature is ingetrokken op 14-8-20 om 11:57. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen