Scrummaster(2020-DF&A-4758)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)

De inhuur van een ervaren Scrummaster heeft als doel om binnen DF&A de rol van scrum master steviger te positioneren. Momenteel wordt er nog niet overal voldoende volgens de Agile-methode gewerkt en bestaan er op dat vlak grote verschillen tussen de diverse teams/clusters. Scrum masters hebben een belangrijke rol in het inrichten van een agile werkomgeving (uiteraard samen met het team, gesteund door management en met hulp van een ervaren scrummaster) en die werkwijze ook zo efficiënt mogelijk draaiende te houden,
o.a. door teamgenoten op dat vlak te coachen. Aangezien Cluster Toezicht (bestaande uit 3 teams) per 1 september met 3 nieuwe scrummasters gaat werken is er behoefte aan een ervaren scrummaster die zijn/haar (agile)vaardigheden kan overbrengen op de nieuwe scrummaster en het team. Hierbij van belang dat hij/zij gevoel heeft voor de complexiteit van de organisatie en over sterke communicatieve vaardigheden beschikt.

Door de afdelingshoofden Operatie & Exploitatie en Teamleiders van DF&A is vastgesteld dat het vak van scrummaster meer aandacht, begeleiding, coaching en opleiding vraagt dan tot op heden is geboden. Allen vinden het een goed idee om ten behoeve van de begeleiding van onze startende SM's een ervaren scrummaster in te huren. Door vervulling van interne vacatures zijn de huidige scrummasters per 1 september niet langer meer werkzaam bij Cluster Toezicht 1. Binnen het cluster zijn er drie geschikte kandidaten om de rol van Scrummaster op zich te nemen voor 50% i.c.m. hun regulier/inhoudelijk
werkpakket.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. 


Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Beschikbaarheid: Ivm vertrek van collega is snelle instroom gewenst. Inzet minimaal 32 maximaal 36 uur per

Eisen:
  • Scrum Master ervaring (4 jaar)
  • Ervaring met Data Engineering (2 jaar)
  • Kandidaat voldoet aan de Insiderregeling Financiën 2017 
  • WO master informatiekunde of dergelijke richting
  • Ervaring bij het leiden van een scrumteam met proffesionals
  • Scrum Master Gecertificeerd
  • Bekend met datastructuren, databasebeheer
Wensen:
  • Kennis van Fraudegerelateerde datamodellen / data-analyse is een absolute pré.
  • Ervaring met software en release-management en het opleveren volgens acceptatiecriteria.
Competenties:
  • Plannen & Organiseren, Voortgangscontrole, Samenwerken, Analyseren, Aansturen

Deze vacature is ingetrokken op 14-08-2020 om 08:35. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Nikki Sue Bizzoni
[email protected]
0682936269

Delen