Software en Integratie Architect 175017

Gemeente Amsterdam

Het programma NISE richt het nieuwe informatielandschap in volgens de common ground principes. Het programma is gestart met een proof of concept om te toetsen of met componenten die vanuit Common Ground worden aangeboden, een zaakgericht proces kan worden neergezet voor E&U als basis voor het nieuwe informatielandschap. Het programma is op zoek naar een ervaren software & integratie architect om het programma te helpen met het treffen van de verdere voorbereidingen voor het vernieuwen van het informatielandschap. Die daarna de Agile teams ondersteunt en stuurt om tot de gewenste resultaten te komen.

De software & integratie architect is samen met de solution architect verantwoordelijk voor het analyseren en mee ontwerpen van de technologische infrastructuur van het programma NISE. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de definitie en beschrijving van Cloud-native microservices architectuur en voor het opzetten en implementeren van een stabiele infrastructuur voor de verschillende services. Vanuit je kennis, expertise en hands-on mentaliteit help je het programma om dit complexe gedistribueerde informatielandschap te ontwerpen, bouwen en implementeren zodat het robuust en beheersbaar is en blijft voor de huidige en de toekomstige wensen van de afdeling E&U.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/ 

Bij Grond & Ontwikkeling wordt er gewerkt aan een duurzame en vitale stad voor burgers en bedrijven. Zij voeren regie op de gebieds- en vastgoedontwikkeling en zijn verantwoordelijk voor het erfpachtstelsel. Grond & Ontwikkeling is expert op het gebied van kaveluitgifte, het uitgeven van grond in erfpacht, het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels en het transformeren en beheer van onroerend goed en financieel-economische projectbegeleiding. Vanuit deze kerntaken spelen zij strategisch in op marktontwikkelingen. Daarbij beheren het vereveningsfonds en het erfpachtvermogen van de gemeente Amsterdam.


Eisen:

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een wo werk- en denkniveau.
  • Heeft een hands-on mentaliteit waarbij pragmatisme prevaleert boven het proces en de gebaande paden en bereid om samen met het ontwikkelteam te werken aan gedetailleerd technisch ontwerp en/of dat te herzien;
  • Heeft kennis van Common Ground architectuur principes en gemeentelijke processen (NORA, GEMMA) en in staat zijn om die snel eigen te maken;
  • Heeft kennis en ervaring met met DevSecOps engineering en software architectuur design;
  • De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in 1 of meerdere IT domeinen.
  • De aangeboden kandidaat heeft zeer ruime ervaring in GO, Python framework, Micro-services, Azure, Spring framework, Containerization (Kubernetes, Docker, DockerHub, Harbor), GitHub, GitLab, CI/CD en overall Technologie & Architectuur.
  • De aangeboden kandidaat heeft als software- of integratie architect minimaal de laatste 2 jaar binnen het cloud/IaaS/PaaS en micro services domein gewerkt.
  • Heeft in de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het werken in ICT projecten, vernieuwingstrajecten zoals het programma NISE;
  • Heeft ruime werkervaring met API architectuur, Security frameworks, inclusief verschillende data formaten & protocollen;
  • Is in staat om oplossingen te realiseren in een multi-vendor landschap/omgeving;
  • Is in staat om codebeoordelingen uit te voeren en hoge kwalitatieve oplevering te garanderen conform eerder geschatte 'commits'.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van Swagger, OpenAPI, Postman, API Platforms (zoals: Apigee, Axway).
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met de inzet en gebruik van Service Bus en Data Integratie componenten (zoals: Kafka, Azure Service Bus) in een landschap.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met Autorisatie en Authenticatie technologie (zoals: JWT, OAUTH2, Azure AD).

Wensen:

  • Kennis en ervaring van het Informatielandschap gemeente Amsterdam.
  • Kennis van Erfpachtproces gemeente Amsterdam
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met complexe data migratie projecten
Deze vacature is ingetrokken op 21-4-21 om 09:35. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen