Functioneel Beheerder 2021-MKB-0006

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


De nieuwe EU-richtlijn EU BTW e-commerce past de BTW-regels aan voor grensoverschrijdende internetverkopen van goederen en diensten, onder meer vanwege de sterke groei van elektronische handel. Enkele regelingen zijn voorzien, waaronder voor handelsplatforms en post- en koeriersdiensten. Door het inperken van drempels en vrijstelling zijn ondernemers - met toepassing van het bestemmingslandbeginsel - sneller BTW over verkopen verschuldigd in de lidstaat van de consument. Op EU-niveau is een extra opbrengst voorzien van 5 tot 7 miljard Euro. Daarbij moeten zwaardere administratieve lasten zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarvoor is een uitbreiding van de BTW-heffing voorzien via het één-loket-systeem. Ondernemers die van deze regeling gebruik willen maken, kunnen de BTW die verschuldigd is in verschillende lidstaten over hun verkopen aan consumenten via dit systeem desgewenst afdragen via 1 lidstaat. Daarin voorziet een systeem van gegevensuitwisseling tussen de lidstaten onderling. Per 1 april kunnen ondernemers zich registreren voor de vrijwillige regeling in Nederland als loketland voor alle EU-lidstaten. Vanaf 1 juli start het berichtenverkeer met de EU-lidstaten en per 1 augustus moet het mogelijk zijn om de meldingen (aangiftes) en betalingen te verwerken. Om dit mogelijk te maken is een programma ingericht waarin inrichting & implementatie onderkend en belegd zijn. Binnen MKB wordt een tijdelijke organisatie ingericht om het uitvoeringsproces uit te voeren. In 2022 starten we met de transitie naar de structurele voorzieningen. 


Als functioneel beheerder ben je direct betrokken bij de uitvoering van de reguliere massale productieprocessen in een klant-tot-klant- keten. Nieuwe toepassingen worden gaandeweg geïmplementeerd. Dit doe je vanuit een tijdelijke organisatie en in een continu veranderend productieproces: in deze dynamiek moet jij je thuis voelen. Samen met collega’s zorg je dat alle gegevens foutloos én tijdig worden verwerkt. Je monitort de werking van het systeem, coördineert de voortgang van het proces, signaleert tijdig issues en communiceert hierover met (keten)partners. Als functioneel beheerder ondersteun je de gebruikers van het registratiesysteem door vragen te beantwoorden over de functionaliteit en de gegevens. Je voert analyses uit op de data en los je (zelfstandig) functionele verstoringen op. Daarnaast signaleer je mogelijke verbeteringen, draag je oplossingen aan en werk je mee aan verbeteringen van ICT-voorzieningen. Denk aan het specificeren, reviewen en testen van nieuwe informatievoorzieningsproducten en releases. Je bent de schakel tussen business en IT. Verder neem je initiatief en pak je waar nodig de regie om benodigde partijen bij elkaar te brengen. Dat je je goed kunt uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk, helpt enorm. Je hebt analytisch inzicht, overziet het geheel en hebt tegelijkertijd oog voor detail. Binnen no time weet jij je zaken eigen te maken en complexe materie eenvoudig uit te leggen. Je kunt jezelf goed aanpassen, hebt overtuigingskracht en de drive om verbeteringen door te voeren. Een dynamische werkomgeving geeft jou energie. Jezelf blijven ontwikkelen vind je belangrijk, zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak.


Eisen:
  • Je hebt een HBO-bachelor diploma, bij voorkeur in de richting informatiemanagement of -kunde of in een andere voor de functie relevante ICT-richting.
  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als functioneel beheerder, maar bij voorkeur meer (2 jaar)
  • IT opleiding.

Wensen:
  • Het is een pre wanneer je aantoonbare kennis van of ervaring hebt met de primaire processen en systemen van de belastingdienst en/of omzetbelasting
  • Je bent flexibel en stressbestendig
  • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
  • Kennis en ervaring met het schrijven van SQL-queries en het werken met databases is een pre.

Competenties:
  • Resultaatgerichtheid
  • Analytisch
  • Organisatiesensitiviteit
  • Initiatief
  • Samenwerken.
Deze vacature is ingetrokken op 15-12-21 om 11:06. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen