Testautomatiseerder 130235

Nederlandse Spoorwegen (NS)


Als testautomatiseerder speel je een belangrijke rol bij de technische vertaling van onze user stories. Je werkt binnen een scrumteam en bent betrokken bij iedere stap, van idee tot ontwerp tot productie. Dit doe je door een goede refinement; het beschrijven van de gewenste situatie en inschatten wat de behoefte van de business is. Waarna het team de oplossing gaat bouwen, testautomatisering ontwikkelt en vervolgens implementeert, accepteert en blijft monitoren (verbeteren van hoe het werkt). Als testautomatiseerder ben je medeverantwoordelijk voor alle stappen in het proces, waarbij mee-ontwikkelen zeker een mogelijkheid is.
Donna is het systeem waarin de treindienstregeling wordt gepland. Je komt te werken in een team die vooraan loopt in de architecturale (microservices) vernieuwing van Donna. Waarbij stap voor stap delen worden omgebouwd of vervangen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de laatste technologieën zoals Ansible, OpenAPI, OpenShift (Kubernetes) en Java. Met daarbij de voortgaande transitie naar DevOps.

Wat doet het team?
Het team werkt hard aan de modularisatie van verschillende componenten. Het team is verantwoordelijk voor een aantal microservices die dicht tegen het complexe onderliggende datamodel aan liggen, en één microservice specifiek voor testdoeleinden. Deze microservice wordt breed gebruikt binnen de organisatie.

De komende tijd richt het team zich op het verder uitbreiden van deze microservices. De voornaamste uitdagingen liggen in het gebied van het geschikt maken van deze services voor een groot aantal gebruikers. In de toekomst krijgt het team bijkomende verantwoordelijkheden, waarvan het grafisch weergeven van verschillende elementen een belangrijk aspect wordt.

Het gaat om een relatief jong team waarbij de leden zich niet strikt aan hun eigen functie houden. Ontwikkelaars testen, testautomatiseerders ontwikkelen, en iedereen houdt zich bezig met de transitie naar DevOps. Het team heeft elke sprint tijd gereserveerd voor innovatie, waarin teamleden zelf de vrijheid hebben om vernieuwing in te brengen. Het team werkt aan een complex gedeelte van Donna, dus we hechten veel waarde aan elkaar verder helpen en van elkaar leren.

Wat verwachten we van jou?

 • Teamplayer, kan taken zelfstandig uitvoeren, zonder het team en het einddoel uit het oog te verliezen;
 • Een open houding, proactief, flexibel en constructief kritisch;
 • Je bent analytisch sterk, hebt een goed abstractievermogen en kunt complexe dingen helder uitleggen;
 • Omdat Donna een complex systeem is, is het belangrijk dat je op conceptueel niveau kan denken en uitleggen;
 • Je beschikt over goede communicatie vaardigheden je bent aanwezig in het team, aanspreekbaar en helpend.
 • Je bent iemand die staat voor zijn/haar (test)code en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan

Wij zijn op zoek naar een communicatieve testautomatiseerder, die snel zijn of haar weg weet te vinden in een zeer grote en complexe applicatie.

Hier ga je werken
De Donna Service Organisatie (DSO) is verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling en beheer van het systeem Donna. De DSO omvat alle disciplines van systeemontwikkeling, technisch beheer en gebruikersondersteuning. Bij elkaar zijn het ongeveer 120 medewerkers.

De applicatie Donna is een bedrijfskritische applicatie waarmee de dienstregeling voor alle treinen van alle vervoerders gemaakt wordt. Zonder Donna rijden er dus geen treinen. Daarnaast maakt Donna het ProRail mogelijk om als onafhankelijke scheidsrechter op te treden en de beperkte capaciteit van het spoor eerlijk te verdelen.


Zo werkt het
Donna is een groot complex geïntegreerd systeem (ter illustratie: meer dan 1.000.000 regels code). Hoewel Donna in productie staat, wordt er nog volop gewerkt aan het uitbreiden en verbeteren van de applicatie. Er wordt in scrum teams in tweewekelijkse sprints gewerkt aan de ontwikkeling en vernieuwing.


Eisen:

 • Je hebt minimaal 2 jaar recente ervaring als testautomatiseerder
 • Je hebt ervaring met Java 8 of hoger
 • Je hebt ervaring met Spring Boot.
 • Aantoonbare ervaring met DevOps (mindset en tooling) vinden wij een pre.
 • Aantoonbare ervaring met contract testen vinden wij een pre.
 • Ervaring met het opstellen van teststrategieën op basis van product risico analyses vinden wij een pre.
 • Je hebt ervaring met het testen van REST API’s, bijvoorbeeld met behulp van REST Assured.
 • Je hebt ervaring met load- en performance testen, bijvoorbeeld met behulp van Gatling.
 • Je hebt ervaring met Jenkins / CI tooling.
Deze vacature is ingetrokken op 5-5-21 om 10:11. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Willem van Ruijven
[email protected]
0682801161

Delen