Gegevensanalist YP

Ministerie van J&V (IND)

We zijn op zoek naar een jonge, enthousiaste en ambitieuze persoon die bereid is in zichzelf te investeren om het vak van gegevensanalist/- modelleur in de praktijk te leren onder begeleiding van deskundigen. Vanzelfsprekend is een sterke affiniteit met gegevens, gegevensbeheer en gegevensmodellering nodig.

Als gegevensanalist onderzoek en modelleer je gegevens vanuit het principe eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik. In het gegevensmodel beschrijf je de gegevens in termen van Semantiek, Syntax en Store. NIAM en Object Role Modelling zijn de gehanteerde methoden.

Je wordt onderdeel van een klein team dat bestaat uit een gegevensarchitect, informatie-analist en een (tool-)ontwikkelaar. Het IND gegevensmodel ontwikkel je met deskundigen uit de business en Informatievoorziening (inclusief gegevensbeheer; De Dataorganisatie). Het resultaat van jouw modellering wordt voor toetsing en gebruik gedocumenteerd in een tool dat momenteel nog in ontwikkeling is.

Het gebruik van gegevens binnen IND wordt steeds meer applicatie-overstijgend. De belangen om IND-breed over gegevens te kunnen beschikken vraagt om een applicatie-onafhankeijke gegevensmodellering. Daarom zullen gegevens niet langer per applicatie, maar IND-breed beheerd gaan worden. Die operationele verantwoordelijkheid zal door de business en door de Informatievoorziening bij de Dataorganisatie worden neergelegd.

De afdelingen IV Ontwikkeling en IV Beheer van de Directie Bedrijfsvoering verzorgen de geautomatiseerde ondersteuning van alle bedrijfs-processen en cultuur binnen de IND. Vanwege het belang van de IND systemen voor het bedrijfsproces van de IND is besloten dat cruciale activiteiten blijvend binnen de
IND worden uitgevoerd. De IV-organisatie is integraal verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening inclusief de dienstverlening van externe partijen.

De IV-organisatie levert deskundigheid, en adviseert over de gewenste of noodzakelijke richting, op het terrein van de ontwikkeling van de informatievoorziening. Het modelleren en het doorvoeren van wijzigingen in overleg met de klant is een kerntaak van IV. Naast het technisch beheer en de verdere ontwikkeling van INDiGO ondersteunt de IV-organisatie, ook de flexibele werkplek (DWR), de web gebaseerde ondersteuning door kennissystemen (m.n. SharePoint), de systemen ten behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse (DWH), Joost, systemen van derden), de publieke omgeving (diensten via internet) en de onderliggende infrastructuur.

De IV-organisatie ondersteunt de gebruiker bij het gebruik van de systemen o.a. door de helpdeskfunctie en door kennisoverdracht. Voor de realisatie van voornoemde taken stuurt de IV-organisatie externe dienstverleners aan zoals o.a. het SSC-ICT, Solvinity en Justid.

Beschikbaarheid: Kandidaat moet uiterlijk 1 juni beschikbaar zijn

Eisen:
  • HBO/academisch; Gegevensmodellering 
  • Semantische gegevensmodellering volgens Niam, Object Role Modeling, Infomod of vergelijkbaar
  • Kennis van Logica

Wensen:
  • Van belang is dat de kandidaat opleiding in de richting heeft, affiniteit en een gezonde ambitie om de skills die in theorie zijn opgedaan, in de praktijk verder te ontwikkelen

Competenties:
  • Kennis van gegevensmodelleringsmethoden
  • Goede communicatieve skills
  • Goede beheersing Nederlandse taal
  • Accuratesse

Deze vacature is ingetrokken op 7-5-21 om 13:38. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen