ECM Functioneel Ontwerper 2021-STS-6084

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Voor het Competence Center ECM zijn wij op zoek naar een Business Analist die al enige jaren werkzaam is in een ECM Filenet omgeving. Bij voorkeur heb je ook ervaring als JAVA Developer in een ECM Filenet omgeving maar wordt door ons gezien als een nice to have. Als Business Analist vervul je de rol van Functionele Product Owner (fPO) van het ECM Bouw Blok. Als fPO werk je nauw samen met de lead ECM architect en de ECM solution architecten, schrijf je generieke Functioneel Ontwerpen en bewaak je de werkzaamheden van het ECM.


Bouw Blok scrum team bestaande uit ontwikkelaars en testers. Deze FO’s worden beschikbaar gesteld aan de ontwikkelaars en testers middels Confluence. Wanneer het te bouwen product helder staat omschreven in het FO, deel je het product als fPO op in kleinere stukjes functionaliteit genaamd User Stories / Use Case’s. Deze plaats je vervolgens op Jira, waarna je ze kan toebedelen aan de ontwikkelaars. Wanneer de bouwfase van start gaat en alle UC’s zijn toegekend wordt de voortgang vastgelegd in Jira waar je als fPO de voortgang kunt monitoren. Tevens wordt de voortgang van het team dagelijks besproken tijdens de daily standup en tijdens de twee weekelijkse sprint wissel sessies. Wanneer een product richting voltooiing loopt wordt het, op basis van jouw FO en UC’s, getest door de testers. Wanneer akkoord bevonden is het product klaar om gereleased te worden op de productie omgeving. Wanneer dit product (grote) functionele veranderingen met zich mee brengt voor de eindgebruikers, dienen zij eerst op de hoogte gebracht te worden van de werking van het nieuwe product. Als fPO pak je dit op door het organiseren van workshops, het geven van demo’s en het helpen bij het schrijven van gebruikershandleidingen. Al met al ben je als fPO betrokken bij de gehele ontwikkelingscyclus van nieuwe IT producten. Van belang is dat je naast technische kennis beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt immers te maken met veel verschillende belangen en bent het aanspreekpunt voor verschillende partijen. 

Het team ECM staat opgesteld voor het ontwikkelen, onderhouden en beheren van de bouwstenen van bouwblok ECM (Enterprise Content Management). ECM bevat kleine en grote verzamelingen documenten waarvan een groot deel archiefwaardig en is snel groeiende. Het totaal zal oplopen tot meer dan vijftien miljard documenten. Binnen het team lopen diverse opdrachten. Het is een combinatie van inrichten
van de bouwsteen onderdelen (customizen) en het bouwen van extra functionaliteit (maatwerk) zowel aan de GUI kant als onder de motorkap.Het team bestaat nu uit ruim 30 medewerkers, verdeeld over 6 scrum teams.


Eisen:
 • Kennis van & ervaring met ontwikkelen van webservices (5 jaar)
 • Kennis van systeemontwikkelingstechnieken (5 jaar)
 • Kennis van & ervaring met Document- / Content Management (ECM Filenet) (5 jaar)
 • Kennis van systeemontwikkelingstechnieken (OOAD, UML)
 • Ervaring met het maken van een Functioneel Ontwerp en het schrijven van een Used Cases voor een Document- / Content Management systeem
 • Ervaring met het maken van een Functioneel Ontwerp en het schrijven van een Used Cases voor een Document- / Content Management systeem.

Wensen:
 • Javascript, XML/XSLT, Spring (Batch),
 • Dojo ToolkitJenkins, Maven, Sonarcube, Splunk, JPA,
 • OWASP, FileNet Event Actions
 • Ervaring met het opzetten en realisatie van herbruikbare generieke software componenten is een pre
 • Programmeren in JAVA EE & kennis van & ervaring met ontwikkelen van webservices is een pre.

Competenties:
 • Ervaring met het coachen van mensen
 • Gericht op kennisdeling/-overdracht/-borging
 • Scherp oog voor kwaliteit en security.

Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen