Front-end developer 2021-GBS-6013F

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Het Center of Excellence (CoE) Webdevelopment is een onderdeel van IV-accent dat verantwoordelijk is voor het realiseren van allerlei applicaties, zowel maatwerk-applicaties als applicaties met een heel generiek karakter. Voor deze applicaties wordt in het algemeen Java/Springboot gebruikt voor de back-end, en Typescript/Angular voor de front-end. Voor het geautomatiseerd testen van de applicaties wordt voornamelijk gebruik gemaakt van het Robot Framework. CoE Maatwerk werkt volgens Scrum en DevOps. In sprints van 2 weken wordt een aantal wensen van de product-owners gerealiseerd. In samenspraak met de business worden de applicaties niet alleen ontwikkeld, maar ook na iedere sprint in de productie-omgeving
geïnstalleerd.

Wat kom je brengen? 

Het CoE Webdevelopment is op zoek naar iemand die kennis en kunde inbrengt op het gebied van met name front-end ontwikkeling met Angular en Typescript, die op de hoogte is van de laatste stand van zaken rond Angular en die richting kan geven aan de technische aspecten van front-end ontwikkeling. De senior die wij zoeken kan dat ook bij een team dat inmiddels meerdere applicaties gerealiseerd heeft in deze omgeving.


Het werken binnen IV - Accent is écht uitdagend!
Binnen het CoE Webdevelopment lever je namelijk een bijdrage aan moderne geautomatiseerde ondersteuning voor de Belastingdienst. Dit doe je door het realiseren en integreren van maatwerk applicaties. Hoe tof is dat? Je staat er niet alleen voor, je hebt samenwerking met de business en ook binnen andere teams zorg je voor de realisatie en de exploitatie van nieuwe oplossingen voor de Belastingdienst.
Ben jij een Senior die zin heeft om Angular- en Typescript- kennis aan het team over te dragen? Ben je kritisch? Heb je de nodige overtuigingskracht én lef? Dan komen wij dolgraag met jou in contact.

Binnen de organisatie informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst zorgt het onderdeel GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen: IV-regulier en IV-accent. IV-accent staat voor vernieuwing en verbetering van IT-processen door innovatieve oplossingen. Het centre of excellence webdevelopment van IV-accent ontwikkelt maatwerkapplicaties voor kantoormedewerkers in de
gehele organisatie. De variëteit aan technologieën is daarbij groot, omdat we alleen oplossingen ontwikkelen die niet geschikt zijn voor standaardproducten. Denk daarbij aan applicaties om zeer specifieke werkstromen in kleinere processen te automatiseren.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

IV-accent
IV-accent, het nieuwe en innovatieve organisatieonderdeel van de Belastingdienst heeft de ambitie om op een snelle en wendbare manier nieuwe ondersteuning voor de primaire processen van de Belastingdienst te realiseren. Daarom hebben we ontzettend veel te bieden; een nieuwe omgeving en alle mogelijkheden om ruimte en verantwoordelijkheid te nemen voor innovatie, ontwikkeling, acceptatie, test, productie en beheer en exploitatie van informatievoorzieningen! Naast de specifieke expertise binnen de verschillende onderdelen binnen IV-accent is er een aantal houdings- en gedragsaspecten die wij belangrijk vinden. De werkomgeving kenmerkt zich door zaken als wendbaarheid, snelheid en resultaatgerichtheid en daarmee dus ook onzekerheid, verandersnelheid en adaptiviteit.

Eisen:
  • Java en Angular (Typescript). (3 jaar)
  • Angular (3 jaar)
  • Ervaring met Agile werken
  • Typescript, Javascript, Angular, HTML5 en SCSS. 

Wensen:

  • Kennis van Java, Springboot, SQL, DB2, Teradata, Openshift of IBM Websphere is een pré

Competenties:
  • Flexibel, communicatief vaardig, samenwerkend, pro-actief, hands on, resultaatgericht.
  • Ervaring met Agile (Scrum) werken in een DevOps team, Jira, GIT. Kennis van de Belastingdienst IV organisatie is een pré.

Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Fons van Schijndel
[email protected]
06-81109303

Delen