Test Automation Engineer

Het Center of Excellence (CoE) Web Development is een onderdeel van IV-accent dat verantwoordelijk is voor het realiseren van allerlei applicaties, zowel maatwerk-applicaties als applicaties met een heel generiek karakter. Voor deze applicaties wordt in het algemeen Java/Springboot gebruikt voor de back-end, en Typescript/Angular voor de front-end. Voor het geautomatiseerd testen van de applicaties wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Robot Framework en Protractor.

CoE Web Development werkt volgens Scrum en DevOps. In sprints van 2 weken wordt een aantal wensen van de product-owners gerealiseerd. In samenspraak met de business worden de applicaties niet alleen ontwikkeld, maar ook na iedere sprint in de productie-omgeving geïnstalleerd. 

Het CoE Web Development is op zoek naar een T Shaped tester met de hoofdfocus op test automation, met aantoonbare ervaring op het gebied van testautomatisering en in het bijzonder met Robot Framework/Protractor. In eerste instantie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden/uitbreiden van de bestaande geautomatiseerde testset in zowel Robot Framework als Protractor. Daarnaast heb je ook wat ervaring of veel interesse in software development en vind je het leuk om mee te werken aan de applicaties (front-end en/of back-end) en je hierin verder te ontwikkelen. We bieden je de kans om je T shaped Test kwaliteiten uit te breiden richting development en geven je daarbij ook alle begeleiding. Er liggen hier dus veel kansen om jezelf en je kennis te verbreden.Binnen het CoE Web Development lever je een bijdrage aan een moderne geautomatiseerde ondersteuning voor de Belastingdienst, door het realiseren en integreren van maatwerk applicaties. In samenwerking met de business en andere teams zorg je voor de realisatie en de exploitatie van nieuwe oplossingen voor de Belastingdienst. Verder ben je kritisch en loop je niet klakkeloos achter de menigte aan.

Binnen de organisatie informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst zorgt het onderdeel GV voor generieke business services. GV bestaat uit twee afdelingen: IV-regulier en IV-accent. IV-accent staat voor vernieuwing en verbetering van IT-processen door innovatieve oplossingen. Het centre of excellence webdevelopment van IV-accent ontwikkelt maatwerkapplicaties voor kantoormedewerkers in de gehele organisatie. De variëteit aan technologieën is daarbij groot, omdat we alleen oplossingen ontwikkelen die niet geschikt zijn voor standaardproducten. Denk daarbij aan applicaties om zeer specifieke werkstromen in kleinere processen te automatiseren.

Eisen:

  • T-map certificering
  • Ervaring met Agile werken (3 jaar)
  • Testautomatiseren, bij voorkeur uiteraard ervaring in Robot Framework en Protractor . Een andere testautomatiseringstool zoals Selenium of Cucumber zou ook kunnen zorgen voor de ongeveer drie jaar ervaring met testautomatisering (3 jaar)

Competenties:

  • Testautomatisering i.c.m. Robot Framework en Protractor.
  • Testen van performance.
  • Testontwerp- en uitvoering.
  • Kennis van SQL.
  • T Shaped Tester, liefst met ervaring of veel affiniteit met development.
  • Kennis van Java/Springboot, Angular, Javascript/Typescript, IBM Websphere/Openshift is een pré.

Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Ravindra Dubar
[email protected]

Delen