Business Analist AV2022-CAP-0002

Opdrachtbeschrijving:

Maken en onderhouden van ontwerpproducten op het terrein van proces- en organisatie-inrichting binnen de kaders van de architectuur. Een verbindende schakel zijn tussen klant, architectuur, ICT, test en implementatie. Tot de taken behoort o.a. het opstellen van requirements-, business- en informatieanalyses en ontwerpen van logische proces- en gegevensmodellen. Het verwerken van de mogelijkheden van onder meer de techniek, wetgeving en bedrijfsvoering in deze ontwerpproducten. De business analist maakt deel uit van een team van business analisten & -architecten en kan vanuit zijn of haar senioriteit ook binnen het team het voortouw nemen indien nodig. De business analist fungeert als spin in het web: -Intensieve inhoudelijke support voor Product Owner -Van architectuur (hoog over en technisch) naar bouwbaar (functioneel en concreet) Businessvalidatie organiseren: - Met uservertegenwoordiging overleggen - overleg tussen business en IV faciliteren Functioneel geweten (kan goed afstemmen met technische mensen) -Requirements verzamelen en inbrengen (breed: ook management informatie e.d.). De business analist is sparring partner voor ontwikkelteams. Kan hen de benodigde context geven zodat ze niet alleen bouwen wat op papier staat, maar vooral wat er nu nodig is. De business analist speelt op basis van een brede focus een belangrijke rol bij de bepaling van volgorde en planning en brengt samenhang in de trein aanbrengen door inhoud, teams en mensen te verbinden.

Achtergrond opdracht:

De keten Loonheffing heeft in haar ketenplan de doelstelling geformuleerd om de beheer en onderhoudslast van haar IT-landschap te verminderen door het moderniseren ervan, waarbij procesoptimalisatie belangrijk subdoel vormt. Van daaruit ontstaat ruimte voor toekomstige vernieuwing. Het ketenplan is vastgesteld. 3 Grote strategische projecten / programma's vormen het fundament om de LH-processen voor de toekomst te borgen, waarbij processtandaardisatie subdoel over de programma's heen vormt. De business analist vHLP komt te werken voor het programma Vernieuwing HLP (vHLP)). Het doel van het programma is het overbrengen van de (functionaliteiten) van de applicatie HLP, inclusief de integratie van de functionaliteit van de (meest cruciale) LOA’s in het HLP-proces, naar een toekomstvast ICT-platform. Hiermee wordt het proces van loonbelasting en premies meer wendbaar, wordt de bedrijfscontinuïteit geborgd en daarmee het geheel toekomst vast.

Eisen:

  • Afgesloten WO opleiding (master/drs.: Informatica, of Bedrijfswetenschappen of Bedrijfseconomie).
  • Kennis en ervaring met Businessrulesmanagement en Change management. Blijkend uit een relevante opleiding en/of ervaring. 
  • Togaf 9.1 BES.
  • Relevante ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesinrichting en procesontwerp. Tevens gedegen kennis op het gebied van (modelleren) business rules. (5 jaar)
  • Kennis van en ervaring met Agile werken. (5 jaar) 

Wensen:

Analytisch Doorzettingsvermogen en gedreven Contactgericht: is open en verbindend Initiatiefrijk: gaat zelf dingen maken waar anderen mee verder kunnen Resultaatgericht Zelfredzaam Maakt zich de LH-processen snel eigen.

Analytisch Doorzettingsvermogen en gedreven Contactgericht: is open en verbindend Initiatiefrijk: gaat zelf dingen maken waar anderen mee verder kunnen Resultaatgericht Zelfredzaam Maakt zich de LH-processen snel eigen.

Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Fons van Schijndel
[email protected]
06-81109303

Delen