Teamleider IT / Competentiemanager IT (2 fte)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)

De rol van de competentiemanager IT in de IV-Keten Douane staat in het teken van ‘leren en ontwikkelen’. Als competentiemanager heb je zicht op en geef je richting aan de organisatie en medewerkers, faciliteer je de persoonlijke- en vakontwikkeling van je teams en pak je voor individuele medewerkers alle HR taken op. Je bent direct gekoppeld aan een procesketen van de uitvoeringsorganisatie.

Actief werk je mee om de doelstellingen van het team te halen. Jouw inzet en betrokkenheid dragen bij aan het welzijn en de resultaten van de keten en je teams. Doordat je dicht bij je team staat, heb je oog voor een ieders kwaliteiten maar ook waar verdere professionalisering nodig is. In die zin ben je dan ook mede resultaatverantwoordelijk voor de IT dienstverlening aan Douane. Enige inhoudelijke kennis van IV-voortbrenging is hierbij wel noodzakelijk om de juiste aansluiting te hebben. Niet alleen ben je een allrounder met verstand van alle HR zaken, je draagt ook het Agile en scrum gedachtegoed uit.

De Douane en de IV-organisatie vormen samen de IV-Keten Douane en werken nauw samen om stapsgewijs te komen tot steeds betere IT-ondersteuning van de Douaneprocessen. De IV-Keten Douane bestaat uit medewerkers van zowel de afdeling Informatiemanagement van het Landelijk Kantoor Douane als medewerkers van IV Uitvoering, afdeling IBS Douane.

De IV-Keten Douane vindt het belangrijk om ICT te ontwikkelen waar de Douane wat aan heeft. Het is daarbij cruciaal dat we de juiste medewerkers op de juiste plek kunnen plaatsen. In de IV-Keten Douane wordt de managementrol ingevuld door de leidinggevenden van de ondersteunende teams (teamleiders) en de leidinggevenden van de procesketens (competentiemanagers). Zij zijn vanuit het perspectief van het beoogde resultaat (goede IT voorziening voor Douane) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hun medewerkers, teams en expertisegebied; voor de juiste en tijdige bezetting van teams en voor de kwaliteiten van de medewerkers die in die teams werkzaam zijn.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment dooren cultuur de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het
aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Expertise gebieden:
  • Scrum Master SAFe      -      SAFe Scrum Manager
  • Product Owner SAFe      -      SAFe Product Owner, Leading SAFe
Algemene werkervaring (vereist):
  • Actuele en relevante leidinggevende ervaring in een vergelijkbare rol (3 jaar)
  • Ruime en brede werkervaring als HR professional (3 jaar)
  • Ervaring met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in teams (2 jaar)
  • Werkervaring in ICT-sector (2 jaar)
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Fons van Schijndel
[email protected]
06-81109303

Delen