Microsoft Azure data engineer / devops engineer

Opdrachtgever
De directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP) is eindverantwoordelijk voor de levering van bedrijfsvoeringdiensten aan het kerndepartement en aan een aantal niet tot de kern behorende diensten van VWS. De informatievoorziening maakt onderdeel uit van de bedrijfsvoering en verschillende afdelingen binnen OBP hebben hierin een verantwoordelijkheid: CIO-Kern (ontwikkelt een meerjarige visie en informatieplan, stelt kaders en richtlijnen op en ziet toe op naleving hiervan), I-team (geeft invulling aan het functioneel beheer), Informatiemanagement (adviseert en ondersteunt directies) en Kennisplein (draagt zorg voor het digitale geheugen). De opdrachtgever vormt zich, in lijn met het Kabinetsbesluit Digitale Overheid 2017, steeds verder om tot een digitale organisatie. De communicatie en samenwerking met de samenleving, met de politiek, binnen het openbaar bestuur en met de eigen collega’s: bijna alles gaat tegenwoordig digitaal. Een relatief nieuw onderdeel van deze digitalisering is het datagericht werken: het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen en het maken van analyses en rapportages teneinde het beleid, de besluitvorming, het toezicht en de dienstverlening van het ministerie optimaal te ondersteunen. Voor dit datagericht werken is een voorziening nodig, zowel in technische zin als in bestuurlijke zin (sturing, principes, afspraken) en organisatorische zin (regie, ontwerp, ontwikkeling, beheer).

Deze VWS-brede voorziening, het Datalab VWS, is gebaseerd op Microsoft Azure. VWS is op zoek naar een MS Azure data/devops engineer die ruime ervaring heeft met het opzetten, inrichten, beheren en doorontwikkelen van datawarehouses in Azure-omgevingen.


Applicatiedomein

Het Datalab VWS is gebaseerd op de open-cloud versie van Microsoft Azure DWH die via Azure Bastion verbonden is met virtu Binnen en rondom deze cloudomgeving wordt gewerkt met een SQL-database en Azure Blob Storage voor de opslag maar op termijn wellicht ook Azure Data Factory, Azure Datalake Storage al dan niet in combinatie met Azure Synapse Analytics. Verder maakt het Datalab VWS gebruik van Power Apps, Azure Pipelines en Azure Function alsmede van R en RStudio, Python, Power BI e.d. Op termijn kan het gebruik van Azure Databricks worden overwogen. Voor beheer en (door)ontwikkeling worden Azure DevOps, GitHub, Azure Key Vault ingezet.

Het Datalab VWS is nog sterk in ontwikkeling en gemaakte keuzes zullen op basis van de toekomstige behoefte worden heroverwogen.

Opdracht Azure data/devops engineer

In nauwe samenwerking met de Azure architect en de andere collega’s van het Datalab-team draag je bij aan de opzet, de inrichting, het beheer en de doorontwikkeling van het Datalab VWS. Je ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt blueprints, koppelingen, procedures en scripts om op een gestructureerde en veilige manier data uit verschillende bronnen op te halen ((“data ingest”), te migreren en klaar te zetten voor verdere verwerking (analyses en rapportages). Je zorgt ervoor dat alle Azure onderdelen goed met elkaar kunnen werken en dat de verbinding tussen backend en frontend probleemloos functioneert. Je onderhoudt de autorisaties en zorgt voor een goede scheiding van de verschillende gebruiksomgevingen. Je bent een operationeel aanspreekpunt voor gebruikers, collega-beheerders, data analisten, data scientists en andere ontwikkelaars.

Voor de uitbreiding van de dienstverlening rondom het Datalab VWS zullen nieuwe aanbestedingen in de markt worden gezet. Hiervoor lever je desgevraagd inhoudelijke bijdragen aan het programma van eisen en wensen.

Functie-eisen:

Je hebt ruime kennis van en minimaal 3 jaar ervaring met de hierboven beschreven methoden, technieken en werkzaamheden. Je kan dit desgevraagd aantonen met behulp van referenties of getuigschriften.

Je bent gecertificeerd als Azure Data engineer of als Azure Devops engineer.

Je bent stressbestendig en vindt het niet erg om indien het noodzakelijk is buiten kantooruren te werken. Je bent communicatief vaardig en kan goed in een team van IT-experts samenwerken.

Werkervaring bij of met rijksoverheidsorganisaties is een pré.

Eisen:

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met de bij ‘Opdracht Azure Data/Devops engineer’ omschreven werkzaamheden, methoden en technieken. Aantoonbaar maken kan via referenties of getuigschriften.
  • In het bezit van een of meer van de volgende certificaten:
           - AZ-400 (“Azure Devops Engineer”) en/of

           - DP-203 (“Data Engineering on Microsoft Azure”) en/of

           - DP-200 én DP-201 (“Implementing Azure Data Solution” en “Designing Azure Data Solution”)

  • Beschikbaar in de periode februari/maart-augustus 2022

Wensen:

  •  Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Azure Data of Azure Devops engineer
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het inrichten, beheren en onderhouden van Azure Datawarehouses, Azure (YAML) Pipelines en Azure Functions, Azure Databricks en Azure Data Gateways.
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met virtuele netwerken in Azure (vnet, subnet, endpoints), Azure API Management, Microsoft Power Apps en Power BI.
  • Zowel zelfstandig als goed in teamverband kunnen werken. Goede mondelinge communicatieve vaardigheden. (zie voetnoot )
  • Ervaring met soortgelijke opdrachten binnen de Rijksoverheid
  • Uurtarief: (laagste tarief/aangeboden tarief ) x maximale gewicht


Aanbieden op deze aanvraag kan tot maandag 7 februari 2022.

Deze vacature is ingetrokken op 22-2-22 om 10:20. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Dorris van Duijn
[email protected]

Delen