Proces- (analist) en implementatiemanager SRQ147120

Opdrachtgever

De RSO is een landelijk opererende facilitaire dienstverlener van en voor de Rijksoverheid. De RSO bestaat uit een afdeling Operatie en de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit 3 clusters, Cluster directie ondersteuning (DO), cluster Financi├źn, Informatie, Contractmanagement en Kwaliteit (FICK) en cluster Human Resources Management (HR).


Het cluster Human Resources Management (HR) is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, waarbij het cluster verantwoordelijk is voor de kaderstelling, keteninrichting en advies met betrekking tot Organisatie en Personeel. Daarbij horen ook de administratieve ondersteuning en juridische aspecten.


De HR afdeling bestaat uit adviseurs, casemanagers, HR-ondersteuners, Mijn P-Direktmedewekers en roosteraars. De HR-ondersteuners, Mijn P-Direktmedewerkers en roosteraars worden aangestuurd door de manager HR-ondersteuning.


De operatie van de RSO wordt ondersteund door vijf HR-teams bestaande uit 2 HR-adviseurs, 1 casemanager en 1 Mijn P-Direktmedewerker. Deze teams zijn dichtbij de medewerkers en dienstverleningsmanagers in het land georganiseerd. Ieder team biedt ondersteuning aan ten minste 1 hub. De RSO heeft de panden die schoongemaakt worden in Nederland ingedeeld in een aantal verzorgingsgebieden genaamd Hubs. De casemanagers verzuim zijn landelijk georganiseerd en hebben een eigen verdeling van de hubs, met als uitgangspunt dat iedere hub 1 casemanager verzuim heeft.


De HR-adviseur van de staf werkt vanuit de hoofd locatie en daarmee dicht op het management dat vanuit deze functie wordt geadviseerd en ondersteund. De generieke HR-ondersteuners en roosteraars/planners zijn als team centraal georganiseerd en werken vanuit de hoofd locatie van de RSO, evenals de manager HR-ondersteuning.


Opdrachtomschrijving

In het kader van professionalisering zet de RSO verder in op procesgericht werken. Daarbij spellen een paar belangrijke ontwikkelingen die eind 2021 gerealiseerd moeten zijn, te weten: 

 • CAO inpassing loon- en functiegebouw 
 • DAS (Digitaal aansluiten schoonmaakmedewerkers) 
 • Aansluiting op de Rijksbrede roosterapplicatie (RRA) en uitfasering huidige roosterapplicatie

Als gevolg van deze ontwikkelingen zal een groot deel van de HR processen, en met name diegenen waarvan de uitvoering bij P-Direkt ligt, opnieuw moeten worden ontwikkeld en geïmplementeerd. Daarbij gaat het zowel om de interne procesgang bij de RSO, als om de verwerking en terugkoppeling hiervan bij P-Direkt.


Als proces(analist) en implementatie manager zal jij onder aansturing van de HR-Manager en Manager HR-ondersteuning de Digitale aansluiting van de schoonmaakmedewerkers op het PDirekt portaal realiseren. Daarnaast draag jij zorg voor:

 • Voortgang van het project conform plan van aanpak 
 • Voorgangsrapportage van het project 
 • Procesanalyse en - vastlegging voor de aan het project gerelateerde HR processen 
 • Implementatie (training, communicatie en borging), zowel aan de P-Direkt als aan de RSO zijde.

Impactbepaling en adviseren over eventuele doorontwikkeling van functionaliteiten van de P-gerelateerde applicaties.


Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden 

 • Afgeronde WO opleiding bij voorkeur in (technische) bedrijfskunde 
 • Ervaring en kennis van proces analyse, vastlegging en implementatie 
 • Ervaring met training en communicatie 
 • Affiniteit met het HR en bedrijfsvoering (w.o. systemen) binnen de overheid is een pre. 
 • Analytische blik 
 • Zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken 
 • Goed kunnen overtuigen, onderhandelen en samenwerken 
 • Goede communicatieve vaardigheid en een verbindende persoonlijkheid. 
 • Projectmatig kunnen werken (op afstand - vanuit huis inclusief digitale faciliteiten)

Aanbieden kan tot 17 mei as 13:00 uur

Deze vacature is ingetrokken op 17-5-22 om 14:48. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen