Senior tester 2022-GV-6687B

Ministerie van Financi├źn (Belastingdienst)

 

In het team Oreo is sprake van een onbalans tussen bouw , ontwerp en test mede door het vertrek van een tester naar een ander team. Om die balans te herstellen wordt een senior tester gezocht met kennis van testautomatisering.


Het team Oreo is een Java team dat bestaat uit twee testmedewerkers, een ontwerper, drie bouwers en een parttime scrummaster. Het team voert afwisselende opdrachten uit voor nieuwe functionaliteit. Op dit moment ligt de nadruk op DAC 6. Van de inzet wordt verwacht dat hij of zij zowel voor de te onderhouden systemen en voor het nieuwe systeem alle relevante testactiviteiten gaat oppakken. Kennis (t shape) van Java bouw is wenselijk in het kader van de samenwerking met de bouwers. Het meehelpen bij het implementeren van testautomatisering is een vereiste.Taken: O.a. Opstellen testplannen, onderhouden testsets, opstellen en uitvoeren testscenario's, ondersteunen keten testen.Bij heel de keten Gegevens (domein Gegevens) wordt Agile gewerkt volgens de SAFe principes. Alle business rollen, zoals productowners, epic owners etc. worden door CAP ingevuld.

Het team voert afwisselende opdrachten uit voor nieuwe functionaliteit en soms ook onderhoudswerk op systemen die vallen onder Basisregistraties. Momenteel ligt echter het accent op DAC 6. Binnen IV word je ingezet bij het onderdeel Generieke Voorzieningen, afdeling Gegevens. Generieke Voorzieningen is onderdeel van de IV-organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen. Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door en cultuur de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het
aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Expertise gebieden:
 • Test Management      -      Testen Professional; TMap NEXT Advanced; ISTQB Advanced

Algemene werkervaring (vereist):
 • Opzetten van fysieke en logisch testgevallen (5 jaar)
 • Op basis van ontwerpspecificaties testen van applicaties taken , Het maken van testplan en testrapportages, Op basis van ontwerpspecificaties testen van applicatie taken. (4 jaar)
 • Ervaring met testen in een complexe omgeving ervaring met Agile (SAFe) werken (3 jaar)

Kennisgebieden (vereist):
 • Testorganisatie en -uitvoering (dominant) [T map next foundation]
 • Test Management (dominant) [Testen Professional; TMap NEXT Advanced; ISTQB Advanced]
 • 2.2.1 TESTMANAGEMENT [T map next foundation]

Kennisgebieden (gewenst):
 • Kennis van Specification by Example.
 • Mainframe kennis;
 • Kandidaat heeft eerder gewerkt met het maken van testbestanden in XML.
 • Kunnen testen met behulp van Jenkins, Serenity.
 • Het zou fijn zijn als de kandidaat het geautomatiseerd testen naar een hoger niveau kan brengen en dit kan uitdragen in de organisatie.

Competenties:
 • Teamplayer
 • Communicatief vaardig,
 • Productief en initaitief rijk
Aanbieden kan tot 18 mei as 16:00 uur
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen