Solution Architect Integrale Beveiliging en IV voortbrenging 2022-IBS-6717

IBS Bedrijfsvoering is onderdeel van de directie Informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst. Wij ondersteunen de medewerkers van de concerndirecties en Shared Service Centra binnen het domein Bedrijfsvoering met geïntegreerde IV-oplossingen, mede op basis van producten en diensten van andere IV-afdelingen en marktpartijen. Verder beheren wij de complete SAP-omgeving ten behoeve van de Belastingdienst. De onderdelen die IBS BV ondersteunt zijn onder andere Personeel & Organisatie, Facilitair & Inkoop, Integrale beveiliging en IV Voortbrenging. De gevraagde solution architect gaat werken voor de IBS Bedrijfsvoeringsonderdelen Integrale Beveiliging en IV Voortbrenging. 

IV Voortbrenging bevat de IT middelen die de BD gebruikt om IV oplossingen voort te brengen. Denk hierbij oa aan tooling op het gebied van Portfoliomanagement. 

Het Integrale Beveiligingsbeleid Belastingdienst (iBB 2019) regelt het selecteren, implementeren en periodiek evalueren van een samenhangend stelsel van beveiligingsmaatregelen van de organisatie, medewerkers, materieel, informatiesystemen, gebouwen en overige objecten op basis van risicomanagement (Conform het Beveiligingsvoorschrift Rijksdienst 2013 BVR). Integrale Beveiliging omvat de volgende 4 thema’s die in samenhang moeten worden beschouwd, waarvoor diverse kaders en richtlijnen beschikbaar zijn (Rijkskaders, ISO-normen, BIO, AVG etc.): 

1. Fysieke beveiliging. 

 2. Informatiebeveiliging. 

3. Business Continuity Management en Crisismanagement. 

4. Personele veiligheid en integriteit.

De applicatie- of softwarearchitect draagt zorg voor het ontwerp van de architectuur van een totaal softwaresysteem en/of individuele applicaties en het technisch ontwerp daarvan. Hij werkt daarbij vanuit de principes van de architectuur (Nora - Gemma etc.). Deze functie komt voor in organisaties waar grote en complexe systemen worden ontwikkeld, bij de ontwikkeling van administratieve systemen en ook bij de ontwikkeling van embedded software.

We zoeken teamleden die "t-shaped" zijn, dat wil zeggen die breed inzetbaar kunnen en willen zijn, flexibel zijn en hun teamleden willen helpen waar nodig.

Eisen

  1. Minimaal 5 jaar Architectuur (methoden, modelleertechnieken, tools, modellen, etc.)
  2. HBO werk en Denk niveau
  3. Kennis/Certificering Archimate
  4. Software (solution) architect
  5. Beveiligingsprocessen 

Wensen

  1. Je hebt kennis van en ervaring met software voor Governance Risk and Compliancy. 
  2. Je hebt kennis van en ervaring met software voor Identity Management / autorisatiebeheer. 
  3. Je hebt kennis van en ervaring met software voor portfoliomanagement. 
  4. Je hebt kennis van / ervaring met Agile/SAFe/Scrum werkomgevingen. 
  5. Je het ervaring bij de rijksoverheid.

Competenties

  • Samenwerken 
  • Analyseren 
  • Plannen en organiseren 
  • Communicatie 
  • Klantgerichtheid 
  • Flexibiliteit 
  • Initiatief ontplooien 
  • Eigenaarschap tonen

Aanbieden tot 27 mei as 16:00 uur

Deze vacature is ingetrokken op 1-6-22 om 17:01. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Ravindra Dubar
[email protected]

Delen