Sr. Java Ontwikkelaar - 2022-GV-6684B

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)

Voor onze opdrachtgever Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Sr. Ontwikkelaar met kennis van JavaScript.

In de context van het dienstonderdeel Centraal Administratieve Processen, aandachtgebied Ontvangen en Mededelen, vindt momenteel een vernieuwingsslag plaats. Het project Multikanaal Mededelen 2.0 (MKM2.0) behoort bij de speerpunten van de vernieuwingsagenda van de dienst. Het project MKM2.0 heeft als doel om het hart van de huidige procesverwerking-, transformatie en document opmaakmodules te vervangen.

Het systeem MKM2.0 omvat een kern die bestaat uit een EOMS-oplossing met Inspire Scaler, Designer, incl. Interactive, terwijl DocbridgePilot koppelt naar de printstraat. Daarnaast worden aanvullende functies, bv voor beheer, ontwikkeld met o.a. Java en Javascript. Momenteel lopen de voorbereidingen voor zowel implementatie als voor de migraties.

In dit kader zijn we op zoek naar een senior ontwikkelaar met kennis van Javascript. De werkzaamheden vinden plaats in een dynamische omgeving op het snijvlak van functionaliteit en techniek te werken. . De werkzaamheden zijn gericht op meerdere applicaties, van nieuwbouw tot regulier onderhoud.
De opdrachten bestaan uit een mix van realiseren business functionaliteit, optimalisaties wat betreft onder houdbaarheid, performance en (technische) continuïteit.

We zijn op zoek naar een ervaren senior Java ontwikkelaar die flexibel op verschillende opdrachten kan worden ingezet, zelfstandig een klus kan klaren, en plezier heeft in teamwork! De Agile /SCRUM werkwijze straal je uit en weet je ook op een positieve manier over te brengen op je collega’s. Affiniteit met infrastructuur en automatiseren van deployment is een pré. Zowel het in afstemming bepalen van de juiste oplossingen als het begeleiden van minder ervaren collega's gaat je goed af.

Belangrijk is dat de nieuwe medewerker pragmatisch is en een hands-on mentaliteit heeft. Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van Java EE applicaties in combinatie met Websphere. Het is daarnaast een grote pré als je ook andere rollen binnen het scrumteam kunt oppakken: tester of ontwerper óf verstand hebt van performance engineering.

Het betreft zowel front- als back-end programming en berichtenverkeer.

Naast business-vertegenwoordigers zijn dat architectuur, realisatie-teams, een testteam, implementatie-team en migratieteams. We vragen je vanuit jouw kennis en ervaring om op verschillende plekken hierin bij te dragen. Dat kan zijn in gesprekken om specificaties te helpen formuleren, architectuur-bijdragen te leveren of daarin een voorstrekkersrol te nemen. Je doet dit vanuit kennis van de uitwerking ervan die je, als
ontwikkelaar, ook voor je rekening kunt nemen. Ook ben je in staat om met testers samen te werken.

Er wordt gewerkt met verschillende ontwikkelmethoden, waaronder een specifieke invulling van Agile /Safe. We zijn op zoek naar een teamspeler met meer dan voldoende kennis van en meerjarige ervaring met minimaal grote delen van het geschetste werkveld. Je bent goed in staat om snel kennis op te bouwen, maar vooral ook te delen. Kortom een uitdagende opdracht waarin gevraagd wordt om van operationeel t/m strategisch niveau te kunnen schakelen. Must. Je hebt kennis van de genoemde producten opgedaan middels ervaring binnen projecten of een beheer-situatie. Je bent de Nederlandse taal machtig. Sterke voorkeur. Je hebt meerjarige ervaring met minimaal één van beide talen. Je bent nauwkeurig en analytisch en- gebruikt deze competenties om procesmatig en probleemoplossend te denken. Je bent een team-speler, waarin je zelf voor je eigen bijdragen verantwoordelijk blijft, en tegelijkertijd goed bent in geven en krijgen van feedback, zowel inhoudelijk als op proces-niveau.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door en cultuur de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het
aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Expertise gebieden:
  • Service Design      -      Professional ITSM Delivery of IT Services; ITIL Service Transition

Algemene werkervaring (vereist):
  • Hbo werk- en denkniveau (2 jaar)

Kennisgebieden (vereist):
  • Kennis van en ervaring met Javascript.

Kennisgebieden (gewenst):
  • Kennis van/ervaring met Robot Framework

Competenties:
  • Ontwikkelvaardigheden
Aanbieden tot 11-8-2022 1:59
Deze vacature is ingetrokken op 10-8-22 om 11:36. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen