Senior Medewerker Informatievoorziening (Iv) SRQ148716

Opdrachtgever

Het CIBG is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De letters CIBG stonden oorspronkelijk voor Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg, maar die betekenis dekt niet meer de lading. Het CIBG bestaat uit een directieteam met daaronder 11 afdelingen. Het CIBG voert overheidsbeleid uit, met name op gebied van de zorg. Een paar voorbeelden: het CIBG registreert zorgverleners in het BIG-register en orgaandonoren in het Donorregister. Ook zorgt het CIBG voor veilige digitale gegevensuitwisseling in de zorg met de UZI-pas. Maar het CIBG maakt bijvoorbeeld ook de productie en verspreiding van medicinale cannabis mogelijk. De meeste taken van het CIBG liggen op het gebied van zorgregistraties. Het CIBG heeft vestigingen in Den Haag en Heerlen.


Opdrachtomschrijving

In de nieuwe rol van productmanager zorg jij voor het ontwikkelen, vernieuwen en beheren van onze producten en diensten op het gebied van infrastructuur, generieke IT-services en IT-tooling. Een heldere, actuele visie op de inhoudelijke product- en dienstontwikkeling; dat is waar jij voor zorgt. Wat hebben we nu en wat is er in de toekomst nodig? Op deze vraag geef je, in nauwe samenwerking met de producteigenaren, antwoord. De visie vertaal je naar een producten- en dienstenstrategie en zorg je voor een producten- en dienstencatalogus waarin alle inhoudelijke en procesmatige wijzigingen verwerkt zijn. Ook zorg je voor uitgewerkte epics, features en userstory’s. Je prioriteert de product backlog, monitort de voortgang, zorgt voor kritische evaluatie en stuurt bij waar nodig. En uiteraard zie je ook toe op datamanagement, informatiebeveiliging en privacy. Je verbetert bestaande producten en diensten én onderzoekt wat er aan nieuwe producten nodig is. Deze signalen ontvang je vanuit de beheerders, de business en, via je proactieve signalering, vanuit de actualiteit. Denk aan een collega die een webinar heeft gevolgd over een nieuwe tool die mogelijk ook voor ons van waarde kan zijn, of aan je counterpart bij een ander departement die bezig is met een nieuwe IT-service. Vang je deze signalen op, dan onderzoek je deze verder en stel je waar nodig een businesscase op. In deze nieuwe rol ligt er veel werk voor je. Daarnaast is er volop ruimte je eigen stempel te drukken op de functie. De rode draad? Je maakt continu de vertaalslag van tactisch naar operationeel niveau: van ‘wat’ naar ‘hoe’ en van ‘inrichten’ naar ‘verrichten’. En je bent steeds de inhoudelijk gesprekspartner en vraagbaak van de producteigenaren, afnemers, leveranciers en stakeholders, zowel binnen als buiten het CIBG. 


Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden 

Samenwerken, dat doe jij graag en goed. Je schakelt dan ook soepel met én tussen diverse collega’s, leveranciers en ketenpartijen. Hierbij komen je sterke communicatieve vaardigheden goed van pas. Feilloos dring jij door tot de kern van zaken en je plant en organiseert je werkzaamheden goed. Je benaderbaarheid en het feit dat je altijd open staat voor feedback maken je een prettige en gewaardeerde collega. 


Wat je verder nog in huis hebt?

  •  Je hebt hbo- of wo-niveau. 
  • Je hebt ervaring op het gebied van infrastructuur, Microsoft Azure-diensten, IT-tooling en (generieke) applicatieservices. 
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en opzetten van nieuwe diensten en producten. 
  • Je bent in staat om de regie te voeren in zowel een formele als informele setting om zo de gewenste resultaten te behalen.

 Deadline voordracht 10-8-2022 15:05 uur.

Deze vacature is ingetrokken op 22-8-22 om 14:38. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen