Cobol tester 2019-IBS-4472C

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Voor Betalingsverkeer zijn we op zoek naar een mainframe (COBOL) tester. Specifiek zoeken we een tester die zich snel en zelfstandig inwerkt in een nieuwe omgeving en het vermogen bezit om intensief samen te werken met collega’s in het scrumteam. De resultaat-verantwoordelijkheid draag je uiteraard samen en dit moet in je gedrag terug te vinden zijn. Binnen het team zijn we momenteel bezig om het testproces te automatiseren. Kennis van Robot Framework voor COBOL is daarom een absolute pré. Er wordt gewerkt aan zowel nieuwe als bestaande ICT-services.

Het huidige betalingsverkeer van de Belastingdienst ondervindt een aantal significante problemen:
 1. Routering van betalingen gebeurd niet efficiënt. Er is veel handmatig werk waardoor vertraging in het verwerkingsproces ontstaat.
 2. Uitvalbehandeling wordt versnipperd over meerdere systemen uitgevoerd en is daardoor niet efficiënt. Het is daarmee ook lastig om de burger te informeren over de verwerking van een betaling.
 3. Inefficiënt betalingsverkeer. Door ingrijpende veranderingen (o.a. SEPA) en door de veranderende interne- en externe omgeving verloopt het huidige betalingsverkeer niet efficiënt en zijn aanpassingen kostbaar.

De ambitie is om deze problemen op te lossen door de implementatie van een zgn. Payment Factory.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen:
 • Ervaring met het testen van Mainframe (CICS/Cobol/DB2) applicaties (5 jaar)
 • Ervaring met JCL's, XML, XSD's. (3 jaar)
 • Ervaring met werken in agile team (3 jaar)
 • TMAP next foundation - certificering verplicht!

Wensen:
 • Kennis en ervaring met het uitvoeren van performancetesten, Kennis van testen m.b.v. TWS. Kennis van SQL. Liefst meer dan 3 jaar ervaring.
 • Kennis en ervaring met Robot Framework.

Competenties:
 • Agile mindset, Ondernemend, Pro-actief positieve grondhouding, Vernieuwend; Zelfstandig;
 • Resultaatgericht, Analytisch, Pragmatisch; initiatiefrijk
 • Communicatief sterk en gesprekspartner op verschillende niveaus;
 • Teamspeler; Klant- en kwaliteitsgericht

Deze vacature is ingetrokken op 09-12-2019 om 08:43. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen