senior projectmanager 201911A270-271

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu)


Team N&D verzorgt netwerk- datacommunicatie en datacenterdiensten, samen met de vitale beveiligingsoplossingen die daar bij horen. N&D bestaat uit vier productteams die onlangs zijn gestart met de transitie van klassieke expertteams naar Agile DevOps teams. Belangrijke doelen voor de teams zijn het verhogen van de productiviteit, het vergroten van de voorspelbaarheid en het verstevigen van de stabiliteit van de infrastructuur. Dat doen we door continue verbeterslagen, inzicht in het werk en verbinding met onze (interne) klanten.

Komend jaar zal er een aantal randvoorwaarden moeten worden gerealiseerd om onze teamdoelen te behalen. Het gaat daarbij om essentiële verbeterstappen in onze architectuurroadmap, maar ook het wegwerken van belemmerende beheerachterstanden. Dat zal worden opgepakt door de teams zelf, daarin ondersteund door een hybride SCRUM-projectteam.

De stappen die gemaakt moeten worden zijn om verschillende redenen complex. Het betreft allereerst een technisch complexe omgeving. Er zal vervolgens een gedragen consensus over oplossingen zoals een gezamenlijke testomgeving en monitoring moeten worden bereikt. En voor de volledige afronding van enkele stappen zal het tot slot noodzakelijk zijn onze (interne) klanten te bewegen en begeleiden hun applicaties te migreren.

Daarvoor zoeken wij een stevige door de wol geverfde ervaren senior projectmanager die al wel eens eerder met het bijltje heeft gehakt. Met ook nog stevige ervaring met SCRUM of DevOps. Je neemt uit klassiek projectmanagement de juiste vaardigheden mee om dit project naar het beoogde einddoel te leiden, en je bent ruim doordrenkt met de Agile mindset om de aansluiting met de vier productteams te maken. En je moet een stevige projectmanager zijn. Dat in ieder geval. En Agile is ook belangrijk. Ervaring en Agile. En enthousiasme. Het is allemaal heel belangrijk.

De belangrijkste succesfactoren voor jouw project zijn dat je het beoogde einddoel haalt met tevreden klanten, tevreden teamleden en een
tevreden omgeving. Met dit project realiseer je echter niet alleen een doel, je ondersteunt ook het team in haar Agile transformatie en je helpt
om het team binnen DICTU positief op de kaart te zetten.

N&D is een team met bijzonder aardige, maar nagenoeg alleen mannelijke techneuten. We zijn op zoek naar meer diversiteit in de bezetting. We houden van een grapje, we houden van hard werken en wij hebben er zin in. We helpen elkaar, soms ook buiten kantoortijden. Onze belangrijkste eis is dat ook onze nieuwe collega’s energiek, enthousiast en positief van aard zijn.

Het team Netwerk & Datacenter maakt deel uit van de divisie Infrastructuur Deze divisie is verantwoordelijk voor het leveren van de Cloud Infra diensten, beheren van alle netwerk en datacenter diensten, het leveren van projecten en het technisch beheren van alle applicaties. Het team Netwerk en Datacenter is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van alle generieke netwerkinfrastructuur en Datacenterfaciliteiten van DICTU.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Eisen:
  • Tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring met het werken in, of het leiden van, SCRUM- of DevOps-teams. (2 jaar)
  • Tenminste drie jaar ervaring in het leiden van complexe projecten. Complexiteit van de projecten zijn duidelijk toegelicht in het CV. (3 jaar)
  • Kandidaat heeft diepgaande ervaring met SCRUM/Agile, blijkt uit inhoudelijke beschrijving in CV 

Wensen:
  • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar ervaring met het leiden van technisch complexe projecten.
  • Kandidaat heeft tenminste 2 succesvolle migraties van applicatieve omgevingen geleid.
  • Kandidaat heeft de benodigde ervaring en het inzicht om op alle lagen in een politieke organisatie zijn rol te spelen.

Competenties:
  • Kandidaat is een verbinder, netwerker en promotor en maakt aannemelijk dat hij met alle lagen binnen de organisatie zijn rol pakt.
  • Kandidaat heeft een enthousiaste en positieve uitstraling.

Deze vacature is ingetrokken op 10-12-2019 om 09:08. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen