Frontend ontwiikkelaar (201911A335)

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu)

De werkzaamheden richten zich primair op de doorontwikkeling van het front-end gedeelte van een interactief klantportaal. Omdat dit niet continu een fulltime opdracht is, verwachten we dat je ook voldoende expertise bezit als Java developer en meedraait in de back-end ontwikkeling.

De focus ligt op de vertaling van klantwensen in technische realisatie van het frontend gedeelte. Affiniteit met het maken van designs is een vereiste.

Je drijfveer? Continu streven naar verbetering in kwaliteit en onderhoud. Aan de doelstellingen van de klant lever jij een pro-actieve en enthousiaste bijdrage.

Ook speel je een rol in de vormgeving van de toekomstvisie van het product. Dat doe je door bestaande technologieën te verbinden met ontwikkelingen in de markt die je op de voet volgt.

Via het portaal kunnen de klanten van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zo'n 200 applicaties online benaderen.

Voor dit klantportaal zijn wij op zoek naar een ervaren front-end developer met tevens ervaring in Java backend ontwikkeling. De gewenste kandidaat weet met zijn/haar ambitie, ervaring en enthousiasme onze producten en dienstverlening continu te verbeteren.

In een gedreven multidisciplinair team werk je aan het (door)ontwikkelen en beheer van een uitgebreid klantportaal. Je werkt nauw samen met de klant (product owner en informatieanalist), scrum master, testers en backend specialisten.

Het team werkt volgens de agile principes.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl


Eisen
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met SCSS, CSS3, HTML5, javascript en javascript frameworks, in het bijzonder JQuery. (3 jaar)
 • Prototypes opstellen en afstemmen met klanten. (3 jaar)
 • Je hebt ervaring met het bouwen van responsive websites en het bouwen van toegankelijke websites voor verschillende browsers volgens de standaarden van www.webrichtlijnen.nl. (3 jaar)
 • Kennis en ervaring met Java EE 8. (3 jaar)
 • Aantoonbare affiniteit met front-end designs van klantportalen. 
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het bouwen van het front-end gedeelte van klantportalen met toepassing van webrichtlijnen/toegankelijkheidseisen. Bij voorkeur voor overheid websites.

Wensen:
 • Kennis van Rijkshuisstijl (pré).
 • PrimeFaces framework.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Agile- en Scrum.
 • Je hebt ervaring met backend ontwikkeling.
 • Je hebt kennis van en ervaring met GIT, Jenkins en Jira.

Competenties:
 • Communicatief vaardig, resultaat- en klantgericht, zichtbaar, proactief, betrokken.
 • Programmeren van het front-end gedeelte waarbij techniek, creativiteit, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel staan.
 • Je staat voor kwaliteit in je werk en je bent in staat in een multidisciplinair team samen te werken. Je kijkt niet alleen naar de beste technische oplossingen, maar houd ook rekening met de wensen, behoeften en mogelijkheden van de klant.

Deze vacature is ingetrokken op 18-12-2019 om 13:17. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen