Informatieanalist OPK - 21796859

Organisatorische context en cultuur

JIVC: 

JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Achtergrond opdracht

In de afgelopen jaren heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) de transitie gemaakt naar Informatie Gestuurd Optreden (IGO). Dat betekent dat Informatie aan de basis staat van de operatie van de KMar. In de “Roadmap GRENADE-29” is geschetst welke stappen de komende jaren gezet worden en hoe IT als wapensysteem ingezet wordt in de operatie van de KMar. De roadmap kijkt 15 jaar vooruit met "spirals" die stapsgewijs de doorontwikkeling vormgeven. In Spiral 0 wordt de basis voorziening hersteld: up to date technologie robuust geïmplementeerd. Zonder deze basis maakt de KMar niet de stappen die met de Common Intent van CKMar geschetst zijn en komt de uitvoering van de operatie in gevaar. In de volgende Grenade-29 spirals wordt steeds meer in beslag genomen digitaal bewijsmateriaal ontsloten en wordt analyse uitgebreid. Zowel functioneel als qua gebruik. Veiligheid, betrouwbaarheid en accreditatie van de op te leveren oplossingen is cruciaal. Onze aanpak is veiligheid en betrouwbaarheid al in het ontwikkelproces mee te nemen: "security by design" en "privacy by design". De Business Informatie Analist zal in elke fase van het project actief meewerken zodat accreditatie van de veiligheid en betrouwbaarheid bij oplevering vanzelfsprekend is.

Opdrachtbeschrijving

Het JIVC werkt aan een dataplatform dat de Koninklijke Marechaussee ondersteunt bij haar taakuitvoering i.h.k.v. Opsporing en Handhaving, het OPK (Onderzoeksplatform KMar). Als Business Informatie Analist werk jij mee aan het opbouwen van dat platform. De implementatie van het platform leidt tot aanpassingen aan het IV-landschap. Om de ontwikkeling en implementatie van deze aanpassingen in het IV-landschap zo goed mogelijk te laten verlopen, zoeken wij een enthousiaste en resultaatgerichte Informatieanalist.Jij bent verantwoordelijk voor het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeften van de business naar een bruikbare ICT oplossing binnen de kaders van JIVC. Je analyseert ontwikkelingen en weet te benoemen wat de consequenties hiervan zijn op de informatievoorziening. Jij verkent altijd meerdere oplossingsrichtingen en geeft advies hierover. Ook ben je in staat interfaces, berichtenboeken te ontwerpen, of interface specificaties te analyseren. Je eindproducten zijn zo helder dat ontwikkelteams kunnen ontwikkelen en dat beheerders, mede op basis van door jou opstelde (beheer)documentatie, het beheer uit kunnen voeren. Je diept daarvoor de reeds opgestelde business requirements en analyses verder uit en vertaalt deze naar functionaliteiten, gebruik van IT-oplossingen en de gevoeligheid van gegevens. De analist helpt daarmee mede om het beveiligingsniveau vast te stellen, benodigde maatregelen op te stellen en gaat daarbij in gesprek met informatiebeveiliging, technische experts en beheerders. De Business Informatie Analist werkt aan de IT-realisatie kant van het project. Je hebt dus een technischere achtergrond dan een business analist. De analist werkt wel samen met de business kant.

Taken:

  • Analyseer bestaande systemen en bedrijfsmodellen
  • Beveel resoluties en verbeteringen aan
  • Zorg voor geïntegreerde oplossingen
  • Verstrek consolidatie van bevindingen over componenten of processen
  • Technische prestatievereisten voor de auteur
  • Zorg voor beveiliging door ontwerp
  • Kaarten en documenten interfaces tussen legacy en nieuwe systemen

Eisen:

  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het vertalen van requirements naar veilige IT oplossingen
  • Kandidaat heeft HBO werk- en denk niveau aantoonbaar middels een HBO diploma. Bij geen diploma aantoonbaar middels een assesment of minimaal 3 jaar werkervaring in een dergelijke functie.
  • Kandidaat heeft een goede beheersing van zowel de Nederlands als Engelse taal in woord en geschrift. Dit wordt geverifieerd in een eventueel toelichtend gesprek.
  • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring binnen een overheidsinstelling.

Wensen:

  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring m.b.t. het 'werken onder Architectuur'.
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen van Data Privacy Impact Analyses (DPIA)
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als informatieanalist betrokken bij de ontwikkeling van een dataplatform en het gebruik daarvan.
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als informatieanalist betrokken bij het in productie brengen van nieuwe systemen.

Procedure:


Begindatum selectiegesprekken (streven) - 29 apr. 2024 (ma.)

Einddatum selectiegesprekken (streven) - 10 mei 2024 (vr.)


Deadline voordracht 23-4-2024 16:59 uur.

Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen